O2 má 3G signálem pokryto přes 60% České republiky

1

Operátor Telefónica O2 pokračuje v pokrývání české republiky 3G sítí. Rychlé datové přenosy může nyní využít 61 % Čechů, a to celkem v 1 016 městech a obcích. Do konce letošního roku operátor plánuje pokrýt 66 % populace.

O2 logo

"Chceme, aby si rychlé datové přenosy mohlo užít co nejvíce lidí. Jen během prázdnin naši technici spustili 127 vysílačů 3G", říká Jiří Dvorjančanský, marketingový ředitel společnosti Telefónica Czech Republic. "V rámci sdílení sítě s T-Mobilem jsme od začátku spolupráce pokryli 3G signálem již 228 lokalit", dodává Jiří Dvorjančanský.

Čtěte také - O2 v září: SE Xperia arc, mini pro, Samsung Galaxy Tab 10.1

Sdílení 3G sítě se společností T-Mobile bylo zahájeno dle plánu na začátku druhého čtvrtletí. Spolupráce je vnímána od začátku jako velmi dobrý a efektivní krok. Pokrývání jde podle plánů obou operátorů a přesně dle dohody. Přestože sdílení sítí vyžaduje řadu složitých administrativních, technických i právních kroků, spolupráce funguje velmi dobře. Aktuálně využívá rychlé datové přenosy v O2 síti 1,3 milionu zákazníků. 900 000 z nich využívá internet v mobilu a 400 000 internet v notebooku. Tento údaj zahrnuje zákazníky, kteří aktivně datují. To znamená, že stáhli v daném měsíci minimálně 50 kb dat.

Aktuální rozsah pokrytí O2 můžete zkontrolovat na mapě pokrytí na webu O2.

Zdroje: telefonica.cz