O2 konečně nabízí neomezená data. Radost ale kazí maximální rychlost

5
O2 konečně nabízí neomezená data. Radost ale kazí maximální rychlost
Fotografie: O2
  • Obstarat si datově neomezený tarif pro mobilní zařízení je v ČR nadlidský výkon
  • Vždy je tu nějaké menší či větší ALE, nově to zkouší i druhý největší operátor u nás
  • Nabídne za příplatek 349 Kč měsíčně k tarifu neomezenou porci dat, avšak jen s rychlostí 1 Mbit/s

Neomezené tarify pro volání a SMS dnes již nikoho neohromí, naše velká trojka víceméně sjednotila ceny a důvodů k přechodu ke konkurenci je minimum. Čas od času se sice objeví zajímavá nabídka neomezeného volání a SMS zpráv pod 500 Kč, to dnes ale umí více poskytovatelů. Nejpalčivějším problémem jsou data. Za ta zaplatíte horentní sumy ať už jste kdekoli. Vize datově neomezeného tarifu zní lákavě a nově to zkouší O2 v rámci své Chytré sítě.

Začneme podmínkami. Datově neomezený tarif můžete mít za 349 Kč měsíčně, ale k jeho pořízení je nutné vlastnit hlasový tarif s minimálně 1,5 GB dat v základu. Z toho nám jako nejlevnější možnost vychází balíček FREE 1,5 GB za 749 Kč měsíčně s úvazkem na dva roky. K tomu je nutné připočíst příplatek 349 Kč (celkem tedy 1 098 Kč měsíčně) a teoreticky můžete surfovat neomezeně. Teoreticky, pro balíček „Nekonečná data“ totiž existuje omezení rychlosti.

Chytrá síť

Neomezeně lze surfovat rychlostí 1 Mbit/s pro download a 250 kb/s pro upload. Jde tedy o rychlosti, které stačí pro brouzdání po internetu a sdílení příspěvků na sociální sítě, rychlost je dostatečná i pro přehrávání datově méně náročných videí z YouTube, určitě se ale nehodí pro sdílení například s notebookem. Nejde tedy o plnohodnotný neomezený internet pro mobilní zařízení, přesto může nabídka některé zájemce oslovit. Zvláště pak teď, když standardní podmínkou všech hlasových tarifů je, že po vyčerpání dat se internet zastaví a pro další surfování je nutné data dokoupit.

Neomezeně můžete surfovat rychlostí 1 Mbit/s pro download a 250 kb/s pro upload.

Dobrou zprávou je, že balíček lze využívat i v rámci EU, je však nezbytné hlídat si spotřebu – v případě nadlimitního využívání služby může operátor zpoplatnit data částkou 0,16 Kč bez DPH za 1 MB. S aktivním balíčkem „Nekonečná data“ je možné si jednorázově obnovit objem dat se standardní rychlostí pro základní datový objem. Čerpání jednorázové obnovy dat má přednost před čerpáním balíčku Nekonečná data.

Sjednáním balíčku se u tarifu ruší automatická obnova datového objemu, pokud byla aktivní. Před využitím internetového připojení v rámci balíčku má přednost čerpání datového objemu, který byl aktivní při sjednání balíčku, a v každém dalším zúčtovacím období čerpání základního datového objemu.

Balíček je poskytován do konce roku 2018 v pilotním provozu, a proto jej v této době může účastník i O2 kdykoli zrušit jednostranným oznámením doručeným druhé smluvní straně. Po ukončení pilotního provozu se stane balíček standardní součástí tarifu.

Diskuze ke článku
M
Když budu stahovat 24/7 tak za měsíc stáhnu 328,725 GB dat, to máte cca 1 GB za 1Kč. Na druhou stranu je ta rychlost směšná a k ničemu.
Jsme prostě specifický trh, jak říká kartel.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
To je trapný. Šmejdi.
Pesedm
No mohli by to zlepšit.
Mám také neomezená 42/21 jede to po O2, ale není to O2.
Josef
Jsou to trapaci. Delaji si z lidi jen srandu.
Na druhou stranu pro zamestnance cezu uz nabizeli neomezeny net za 500kc uz asi pred dvema lety... Ale nekde vydelavat musi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze