NVIDIA testuje GeForce NOW pro PC: špičkové hry i na slabých strojích

8
NVIDIA testuje GeForce NOW pro PC: špičkové hry i na slabých strojích
  • Výpočty probíhají v cloudu, do zařízení se pak streamuje výsledný obraz
  • Ke hraní i nejnovějších her stačí slabý počítač, ale se slušným připojením
  • V rámci testování je služba zdarma

Problém mobilního hraní je starý jako mobilní zařízení sama. Hry potřebují obrovský výkon, který je však problém do kapesní konzole nebo do notebooku dostat. A když už poskládáte dohromady nějaký slušný hardware, pak to bývá výrazně dražší než stejně výkonná sestava v desktopovém provedení, problémy s chlazením na sebe nenechají dlouho čekat a veškerá legrace skončí v okamžiku, kdy se pokusíte hrát na baterie.

Ale ani hraní na desktopu není úplně bez problémů. Pokud nehrajete často, pak je investice do nějaké pořádné herní grafické karty v porovnání s časem stráveným hraním docela iracionální. Oba dva problémy elegantně řeší služba s názvem GeForce Now. Veškeré výpočty grafiky probíhají v cloudu a do počítače už je jenom streamován výsledný obraz. Ten může mít v současnosti rozlišení Full HD a až 120 snímků za sekundu. Požadavky na koncový počítač jsou přitom docela mírné: procesor na úrovni Core i3, 4 GB RAM, grafická karta s podporou DirectX 9 a internetové připojení s rychlostí 25 Mbit/s.

Až doposud bylo toto řešení přístupné pro majitele herní konzole Shield, nyní si však na své přijdou i uživatelé počítačů s Windows a macOS. Současná beta je k dispozici zdarma, je však nutné vystát si virtuální frontu a pak je doba hraní omezena na čtyři hodiny. Zahrát si můžete vybrané hry, které máte zakoupeny ve Steamu nebo Uplay, při spuštění ostré verze se ale očekává nasazení her v rámci předplatného. Očekává se, že se cena bude pohybovat okolo jednoho dolaru za hodinu hraní.

Zdroj: blogs.nvidia.com, nvidia.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak mě napadlo, jestli by šla takhle outsourcovat i těžba nějaké kryptoměny.
Dobrý
Ono to tak jednou stejně skončí, kromě klasického vydání bude i tato varianta a na své si příjdou i majitelé slabších strojů, maců atp..
Michal
20 korun za hodinu se nevyplatí.
Areon
Tak určitě, zatím vždy takovéto pokusy byly ve výsledku dražší než vlastní silný PC a navíc je to závislé na připojení a na třetí straně, která může kdykoli skončit....
Já nikdy nebudu zastáncem žádného pronajímacího modelu s měsičním tarifem. Nejlepší je koupit vlastní....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze