Nubia Z17s vypadá naživo skvěle, ale v její úspěch moc nevěříme

Nubia Z17s vypadá naživo skvěle, ale v její úspěch moc nevěříme
  • Zavítali jsme také na stánek Nubie, kde jsme si mohli vyzkoušet novou vlajkovou loď se Snapdragonem 835 a 8 GB RAM
  • Zalíbil se na nám design s tenkými rámečky, parádní displej či bokeh efekt duálního fotoaparátu
  • Běžné fotky už ovšem moc dobré nejsou a za danou cenu to bude mít Z17s na trhu těžké

Loni nás v Barceloně dokázala Nubia nadchnout zajímavými telefony se skoro neexistující bočními rámečky. Letos v tomto trendu Nubia pokračuje, ale naskočila na moderní vlnu a ořízla i bradu a čelo své vlajková lodi Z17s. Nutno říct, že se nám letošní novinka zalíbila hned na první pohled, ale vzhledem k našim prvním zkušenostem a s přihlédnutím k ceně už naše nadšení opadlo.

Nubia Z17s – MWC 2018

Naše výtky rozhodně nesměřují k designu, jelikož ten se jednoduše povedl. Zepředu vypadá Nubia skvěle a nový 5,73palcový displej s Full HD+ rozlišením se nám velmi líbil. Na pozorovací úhly ani barvy si nelze stěžovat. Telefon se přitom velmi pohodlně drží a zadní sklo hází působivé odlesky ve stylu Honoru 9, které jsou ostatně letos v Barceloně vcelku velkým trendem.

I přes větší displej se telefon skvěle ovládá i jednou rukou, ale ostré hrany trochu řežou do dlaně. Čtečka otisků prstů na zádech je umístěna výborně a stejně tak hardwarová tlačítka na pravém boku, přičemž to vypínací je i výrazně drážkované. Chválíme také hardware, kterým je loňský silák Snapdragon 835 a v maximální výbavě až 8 GB RAM a 128 GB interního úložiště. Prostředí Androidu 7 schované pod vlastní nadstavbou běželo hezky plynule, ale nelze si nevšimnout pár „applovin“, jako je třeba ovládací centrum, které vysunete gestem zespodu obrazovky. V notifikační liště tak žádná rychlá nastavení nehledejte.

Velmi slibně vypadá na papíře také hlavní duální fotoaparát s rozlišením 12 + 23 Mpx, který na první pohled nefotí vůbec špatné snímky. Jakmile jsme však trochu zazoomovali na pořízenou fotografii, detaily byly pryč, vyvážení bílé nebylo ideální a navíc byla fotka lehce rozmazaná. Při přímém porovnání se snímky z iPhonu 7 Plus na nás neudělaly vůbec dobrý dojem. Alespoň, že duální snímač slouží také pro vytvoření velmi slušně vypadajícího bokeh efektu u portrétních snímků, který můžete mít rovněž u přední kamerky, která má také dva senzory o 5 Mpx. Tady už ale efekt rozostření pozadí nevypadal vůbec pěkně.

Právě u fotoaparátu jde nejvíce poznat rozdíl mezi skutečnou skvělou vlajkovou lodí a levnějšími telefony, ale právě v tom je u nové Nubie největší problém. Ona totiž zas tak levná není. Její cena se má pohybovat kolem 16 tisíc korun, a to už je teritorium OnePlus 5T a mnoha dalších strojů. Zejména nově představený ASUS ZenFone 5Z bude podle nás daleko zajímavější a dokonce i levnější volbou.

Nubia Z17s 8 GB RAM

Rozměry147,5 × 72,7 × 8,5 mm, 170 g
DisplejTFT IPS, 5,73" (2 040 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB
Akumulátor3 100 mAh
Diskuze ke článku
Carda
Kde jsem tenhle vzhled už viděl? Už vím, vypadá to jako Note 8 bez zahnutí :-D
pudl
jo pánové, až budete mít tenhle mobil téměř 2 měsíce, pak pište. A ne po půlhodině hraní si.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze