Nový Xiaomi Pad 6 vyzkoušel i známý kreslíř Štěpán Mareš. Jaké jsou jeho dojmy?

Nový Xiaomi Pad 6 vyzkoušel i známý kreslíř Štěpán Mareš. Jaké jsou jeho dojmy?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Štěpán Mareš se proslavil komiksem Zelený Raoul
  • Jeho výstavu v Tančícím domě můžete navštívit i vy
  • Jaké jsou jeho zkušenosti s používáním Xiaomi Padu 6?

Nejnovější tablet renomovaného čínského výrobce Xiaomi s označením Pad 6 obstál v naší podrobné recenzi skvěle, jedná se totiž o velmi povedené zařízení, které nabídne dostatek výkonu, kvalitní 144Hz displej, praktické příslušenství i dlouhou výdrž na nabití. To vše navíc za příznivou cenu, z níž se dělají konkurenci vrásky na čele. V rámci uvedení novinky na trh jsme se mohli zúčastnit i speciální akce konající se v Tančícím domě, kde momentálně probíhá výstava děl známého kreslíře Štěpána Mareše, který se proslavil například komiksem Zelený Raoul.

Xiaomi Pad 6 (RECENZE) - Když se tablet podaří

Štěpán Mareš, jakožto umělec věnující se kreslení, malování a ilustracím již více než 40 let, si mohl sám otestovat Xiaomi Pad 6 v doprovodu pera Smart Pen druhé generace, které lze kromě kreslení a psaní poznámek využívat například také jako prezentér. Štěpán Mareš, který, jak sám prozradil, si vyzkoušel digitální podobu kreslení poprvé, pak hodnotil schopnosti tabletu s perem pozitivně, ačkoliv vnímá oproti klasické tužce a papíru například mírně pomalejší odezvu při tahu Smart Penem po displeji (navzdory jinak nízké latenci pera). Konkrétně tloušťku čár je zvyklý upravovat nakloněním tužky do ostřejšího úhlu, což podle něj alespoň zatím s digitálním perem není dost dobře možné regulovat.

Štěpán Mareš se kromě uvedení vlastní výstavy podělil také o několik zajímavostí ze života kreslíře. Svérázný umělec nejčastěji používá tužky české značky Koh-I-Noor v gradacích 2B, 4B a 6B

Jinak však považuje možnost kreslit digitálním perem na displej namísto tužkou na papír za budoucnost a také nutný vývoj v jeho oboru. S možnostmi kreslení pomocí pera Smart Pen byl spokojen stejně jako s tabletem samotným, k němuž bylo možné pero zdarma získat v rámci předobjednávek a nyní je možné jej samostatně dokoupit stejně jako povedenou klávesnici. Exhibice v Tančícím domě je rozdělena do několika sekcí a kromě novodobých děl reflektujících politickou scénu, ale i různá sociální témata, jsou k vidění také surrealistické akryly z devadesátých let či oblast věnovaná různým dalším peprným kresbám. Více informací lze dohledat přímo na stránkách galerietancicidum.cz.

Xiaomi Pad 6 128+6 GB

Rozměry254 × 165,2 × 6,5 mm, 490 g
DisplejTFT IPS, 11" (2 880 × 1 800 px)
Fotoaparát13 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 870,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor8 840 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze