Rozbalujeme Xiaomi Pad 6 a jeho originální příslušenství

8
Rozbalujeme Xiaomi Pad 6 a jeho originální příslušenství
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Jedná se o povedený přístroj střední třídy
  • K tabletu lze získat pouzdro, klávesnici a také praktické pero
  • V prodejním balení je dodávána 33W nabíječka

Segment tabletů je poměrně chudě obsazený, a to především v případě, že nechcete za něj nechcete utratit více než 10 tisíc korun. Přesto jsou tablety střední třídy žádáné. Vítáme proto příchod nového Xiaomi Padu 6, který doputoval nejen na český trh, ale rovněž i do naší redakce. Kromě samotného tabletu zkoušíme také hlavní část oficiálně dostupného originálního příslušenství.

Xiaomi Pad 6

Rozbalujeme

V poměrně malém prodejním balení je tablet, který je chráněn látkovým obalem, jenž však slouží jen k přepravě. Dozvíte se z něj i klíčové specifikace. Pod tabletem je prostor pro dvě oddělené krabičky. V první jsou pouze nezbytné návody, ve druhé je USB kabel a koncovka nabíječky. Mimochodem se jedná o 33W nabíječku, která tak zajišťuje alespoň průměrně rychlé nabíjení na poměry tabletů.

Xiaomi Pad 6

Pokud si Xiaomi Pad 6 objednáte do 6. srpna, získáte k němu také pouzdro s klávesnicí a pero Xiaomi Smart Pen zdarma. Jinak je každé toto příslušenství v prodeji za téměř 2 tisíce korun. Pouzdro je spíše obyčejnější, jedná se o umělou kůži. Samotné pouzdro má na sobě magnety, dobře na tabletu drží a klávesnice má tradiční velikost jednotlivých kláves.

V separátní krabičce je logicky i Xiaomi Smart Pen. Kromě pera v bílé barvě, které má na těle dvojici tlačítek, obdržíte také návody a výměnný hrot, pokud byste jej omylem zlomili. Spojení pera s tabletem je jednoduché, stačí jej přiložit k horní hraně, kde se magneticky přichytí a rovněž dobíjí. Do několika vteřin tablet pero sám detekuje a spáruje.


První dojmy

Novinka od Xiaomi je průměrně velká, disponuje 11" displejem a potěší především malou tloušťkou pouhých 6,5 mm i příjemnou hmotností, která se zastavila na 490 gramech. Kolem displeje jsou vcelku tenké rámečky, za které lze zařízení pohodlně uchopit. Líbí se nám i bytelné zpracování konstrukce, která rozhodně ve střední třídě neudělá žádnou ostudu. Zadní strana kombinuje stříbrnou plochu hliníkového krytu tabletu společně s povedeným a na tablet neobvykle velkým modulem hlavního 13Mpx fotoaparátu.

Ačkoliv je displej pouze typu IPS, potěší syté podání barev a velice dobrá čitelnost. Ke kladům připočtěme i dobrou ochranu panelu díky nasazení sklíčka Gorilla Glass 3. Dění na displeji je radost sledovat, optimalizace Androidu 13 se totiž povedla na jedničku.

Xiaomi Pad 6 v redakci dále testujeme. Pokud vás o něm něco zajímá, obraťte se na nás v diskuzi pod článkem.

Xiaomi Pad 6 128+6 GB

Rozměry254 × 165,2 × 6,5 mm, 490 g
DisplejTFT IPS, 11" (2 880 × 1 800 px)
Fotoaparát13 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 870,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor8 840 mAh
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Vše v balení při té ceně? Super.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 31. 7. 2023 22:19
Rok a půl sem měl Pad 5. Hlavní důvod proč sem měnil byla RAMka. Doporučuji se vyhnout variantě s 6GB. To už je s MIUI nic moc. Těch 8/256GB za příplatek litr je zadarmo... není co řešit.
Jinak rozumná cenovka i když nepřináší zásadní inovace. Jen menší upgrade a asi nejlepší tablet do 10k.
Michal Antoš
Michal Antoš
Rád bych viděl test výkonu při práci s 4K videem (střih).
i Bum
i Bum
Obsahuje tablet GPS senzor?
Myslim, ze minula verze gps senzor nemela.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze