Nový Huawei nova 10 (Pro) jako ideální fotomobil pro mladé

Nový Huawei nova 10 (Pro) jako ideální fotomobil pro mladé
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V displeji se ukrývá ultraširokoúhlý 60Mpx snímač doplněný o 2× teleobjektiv
  • Novinka podporuje rovněž 100W nabíjení pro rychlé doplnění energie

V souvislosti s trendem sdílet každodenní zážitky z života formou fotografií či videa s přáteli (nejen) na sociálních sítích, hraje fotovýbava moderních smartphonů klíčovou roli. Mnozí uživatelé, především pak ti mladší, někdy označování také jako generace Z, navíc kladou velký důraz nejen na hlavní fotoaparáty na zadní straně, ale také na selfie výbavu. A právě pro ty je zde nová řada Huawei nova 10, které vévodí model nova 10 Pro.

Huawei Nova 10 Pro (RECENZE) – Krásné selfie vždy a všude

Selfie kamerka připravená na všechny situace

Pro komfortní konzumaci multimédií, ať už jde o bezproblémové hraní her díky použitému procesoru Snapdragon 778G, nebo jen sledování videí, čeká na přední straně 120Hz AMOLED displej s obří 6,78" uhlopříčkou a decentním zaoblením po stranách. Zde najdeme rovněž podlouhlý „průstřel“ pro selfie kamerky, v němž se schovává 60Mpx ultraširokoúhlý snímač s rozsahem 100 stupňů a automatickým ostřením. Ještě větší raritou je pak 8Mpx portrétní objektiv s dvojnásobným optickým přiblížením a pětinásobným digitálním zoomem.

Selfie snímky a ukázka portrétního režimu

Díky použité kombinaci fotoaparátů si mohou uživatelé vybrat ideální úroveň přiblížení. Nejširší režim záběru u hlavního snímače označený písmenkem „W“ je doplněný o 0,8násobný zoom. K dispozici je dále dvojnásobné optické přiblížení, případně až 5násobný zoom (digitální). Možnost hned několika různých (třeba jen selfie) náhledů přijde vhod také při aktivaci vlogovacího režimu. Ultraširokoúhlý objektiv může například zabírat vše, co se kolem uživatele děje, další pak pouze obličej s reakcemi na okolí. Milovníci portrétních snímků pak mohou zkusit vylepšit výslednou kvalitu pomocí umělé inteligence a zvýraznit jemné detaily.

Rychlé nabíjení a na aplikace bohaté AppGallery

Další z předností Huawei nova 10 Pro je podpora nadstandardně výkonného 100W nabíjení, s nímž lze nabít baterii o kapacitě 4 500 mAh do plna za pouhých 25 minut. Po stránce výdrže navíc telefon bez obtíží zvládne minimálně jeden den náročného používání.

V neposlední řadě stojí za zmínku rovněž nabídka aplikací v rámci virtuálního obchodu AppGallery, kde se nachází i aplikace Curve pro komfortní bezkontaktní placení.

Huawei nova 10 Pro

Rozměry164,2 × 74,5 × 7,9 mm, 191 g
DisplejOLED, 6,78" (2 652 × 1 200 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G, 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze