Huawei nova 10 Pro se profiluje jako ideální fotomobil pro vlogery

1
Huawei nova 10 Pro se profiluje jako ideální fotomobil pro vlogery
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka je vybavena ultraširokoúhlou selfie kamerou s rozsahem 100 stupňů
  • Na čelní straně najdeme rovněž dvojnásobný portrétní objektiv

Pokud holdujete kvalitním selfies a fotovýbava nacházející se na čelní straně pro vás hraje při výběru nového smartphonu důležitou roli, nabízí se Huawei nova 10 Pro zaměřená především na milovníky vlogů. V rámci nejnovějších trendů je vybavena soustavu hned několika fotoaparátů, z toho hned dvojicí selfie kamerek.

60Mpx hlavní snímač s 8Mpx teleobjektivem

Na čelní straně se nachází relativně velký průstřel, který v sobě schovává 60Mpx „hlavní“ snímač, jenž je ultraširokoúhlý s rozsahem 100 stupňů a automatickým ostřením. Doprovází jej navíc 8Mpx portrétní objektiv s dvojnásobným optickým přiblížením a pětinásobným digitálním zoomem, což je u smartphonů poměrně nevídaná kombinace.


Samozřejmostí je i vlogovací režim, kdy lze natáčet na dvě kamery najednou a vybírat si různé kombinace fotoaparátů, což mohou být třeba i oba selfie snímače. Ultraširokoúhlý senzor tak bude zabírat vše, co se kolem vás děje, další pak pouze vás obličej s reakcemi na okolí. Je to zajímavé řešení také například pro uživatelky, které by chtěly natáčet například make-up tutoriály, na to je telefon přímo jako dělaný. Výhodou je i vylepšený čtyřfázový autofocus, který zde Huawei používá – funguje bezvadně a nestane se vám tak, že byste měli selfie rozmazané.

Selfie snímky a ukázka portrétního režimu

Petal Clip pro úpravu videí přímo v telefonu

Pořízená videa lze zpracovat přímo v telefonu, například za využití aplikace Petal Clip, která nabízí širokou škálu šablon a dalších nástrojů. Pomocí technologie AI a knihovny médií Huawei lze přidávat různé speciální efekty, nálepky, hudbu, písmo, zvukové efekty, přechody, animace a další zajímavé vychytávky.

Huawei nova 10 Pro

Rozměry164,2 × 74,5 × 7,9 mm, 191 g
DisplejOLED, 6,78" (2 652 × 1 200 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G, 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor4 500 mAh