Nový Galaxy Nexus nabídne lepší CPU i fotoaparát

5

Série Nexus vždy měla to štěstí mít zvláštní vibe a především včasné aktualizace operačního systému Android, určité specifikace ji však táhly dolů. Redaktoři z webu SamMobile nyní ukořistili tabulku specifikací, kde se kromě známých modelů objevuje i jeden nováček. Další model řady Nexus.

Ten podle všeho ponese kódové jméno GT-I9260 a nabídne hned několik vylepšení v hardwarové oblasti. Těžko posoudit, zda se jedná o zbrusu nový model, nebo jen facelift modelu současného, rozhodně ale přináší některé inovace.

Menšího boostu se dočkal dvoujádrový procesor, který poskočil na takt 1,5 GHz. S nejvyššími čtyřjádrovými high-endy se přístroj rovnat nemůže, na plynulý běh systému Android 4.1 Jelly Bean a aplikací to však více než dostačuje. Polepší se jak zadní fotoaparát (8 Mpx), tak přední kamerka pro videohovory (1,9 Mpx) a všichni jistě uvítají přidání slotu pro paměťové karty microSD, který minulému modelu opravdu chyběl.

Polepší se jak zadní fotoaparát (8 Mpx), tak přední kamerka pro videohovory (1,9 Mpx) a všichni jistě uvítají přidání slotu pro paměťové karty microSD, který minulému modelu opravdu chyběl.

TIP: Nezapomeňte na recenzi zatím posledního modelu Galaxy Nexus.

Jedná se rozhodně o příjemné přídavky, které mohou nalákat na oblíbenou řadu Nexus další zákazníky, především v případě nižší ceny. Otázkou zůstává, zda se spekulace potvrdí a Samsung brzy nový Nexus odhalí, nebo SamMobile jen narazil na starší tabulky.

Zdroje: sammobile.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
freeman
Niekedy mám pocit, že celý mobilný úspech stojí na tom či konkrétny mobil má podporu na SD karty. Čo je úplne šialené lebo drtivej väčšine musí 16GB alebo 32GB bohate stačiť.
wow
Mno, rozdil je v cene mezi verzi 1632MB nekdy kolem 3000kc, ale 32 karta stoji 700..takze urcita vyhoda to je..:)
Tomáš
Prosím nevíte kdy pude prodeji ?
Refael
Pokud dostane novy Nexus displej HD s RGB matici jak se traduje, nevim, jak bude Samsung dale obhajovat drivejsi tvrzeni, ze u SGS III pouzil starsi PenTile kvuli kratke zivotnosti modre barvy.
Nebo napise u noveho Nexusu: "Pozor na kratsi zivotnost modre barvy".
Konec srandy, ale jinak jsem fakt zvedavy.
Pokud opravdu dostane i slot pro SDHC kartu, padla by temer ma posledni vycitka. Dalsi je jeho vydrz. Doufam, ze daji baterii minim.2000mAh.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze