Nový Chromecast Ultra si poradí s videem ve 4K a Dolby Vision HDR

Google nepředstavil pouze nové telefony Pixel a chytrého člena domácnosti Google Home. Jednou z představených novinek byla i nová generace streamovacího zařízení Chromecast Ultra, která nabídne špičkový obraz ve 4K (Ultra HD) a obraz s rozšířeným dynamickým obrazem Dolby Vison HDR. Mimo to se už nespoléhá pouze na Wi-Fi, ale zvládne i ethernet.

Nová generace Chromecast Ultra přichází s vyšším výkonem, který je nutný pro zpracování videa ve vysokém rozlišení. Video je tak plynulejší a ostřejší. Využijete ho přitom i v případě, kdy nevlastníte televizor s 4K rozlišením. Chromecast Ultra se dokáže přizpůsobit rozlišení vašeho televizoru a automaticky optimalizuje obsah pro nejlepší možnou kvalitu obrazu. Budete však připraveni na budoucí koupi nového televizoru s vyšším rozlišením.

Chromecast Ultra

Video s vysokým rozlišením však má i odpovídající datový tok a tak další oblastí, na které Google zapracoval, je konektivita. Sice stále ještě používá Wi-Fi pouze ve standardu 802.11ac, ale Google slibuje lepší dosah a vyšší rychlost. Video by se mělo nyní načítat o 80 procent rychleji. Mimo to Chromecast Ultra dostal i konektor RJ-45 pro připojení k ethernetu, který je přece jen spolehlivější a rychlejší než bezdrátové připojení.

TIP: Google Pixel a Pixel XL oficiálně: fešáci ve dvou velikostech

Chromecast Ultra podporuje také nově představené zařízení Google Home. Prostřednictvím hlasových povelů tak bude možné ovládat i televizor. Více o Google Home si můžete přečíst v tomto článku.

S novými vylepšeními se nicméně zvýšila podstatně i cena. Chromecast Ultra se začne prodávat už v listopadu za 69 dolarů (asi dva tisíce korun včetně DPH) ve Spojených státech a dalších 15 zemích. O případné budoucí dostupnosti na českém trhu však nejsou žádné informace.

Zdroje: sites.google.com, blog.googl

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze