Nový Chromebook 11 od Dellu je stvořen do školních podmínek

17

Dell se rozhodl rozšířit nabídku Chromebooků na trhu a uvedl svůj nový model Chromebook 11. Ten je podle slov Dellu zaměřen hlavně pro školou povinné, čemuž dopomáhají i stereo reproduktory, kvalitní mikrofon a dlouhá výdrž na jedno nabití. Typická je pro Chromebooky také dobrá cena, která začíná v přepočtu již na 6 800 korunách.

Dell Chromebook 11

Dell si připravil pro studenty zajímavou alternativu ke klasickému laptopu s Windows nebo Linuxem. Řeč je samozřejmě o Chromebooku, konkrétně o 11palcové variantě, kterou nyní Dell osvěžil a nabízí jí hlavně jako pracovní nástroj pro studenty. Tomu má pomoct HD webkamera, dvojice reproduktorů, kvalitní mikrofon a také sedmibarevné LED světlo, díky kterému mohou učitelé monitorovat dětskou aktivitu. Celý Chromebook je plastový. Jako software slouží samozřejmě Chrome OS.

Oficiální snímky nového Chromebooku 11

Co se výbavy týče, tak zde není moc co obdivovat. Jedná se o typický Chromebook a tak ani dvoujádrový i3 procesor 4. generace od Intelu nenabídne žádný oslnivý výkon. V nejlepší výbavě najdeme i 4 GB operační paměti, 16GB SSD a 11,6palcový LED displej s rozlišení 1366 × 768 pixelů. Co je pro Chromebooky typické, je celkem solidní výdrž na jedno nabití, což by měl dokazovat i Chromebook 11 od Dellu. 51Wh baterie by měla vydržet až 10 hodin na jedno nabití, což je slušná hodnota. Značně pozitivní je opět cena, která činí 379 dolarů (9 190 korun bez DPH) za nejlépe vybavenou variantu. Nejlevnější model se slabším procesorem a 2 GB operační paměti vás pak vyjde na 279 dolarů (6 800 korun bez DPH).

Zdroje: slashgear.com, dell.com

Diskuze ke článku
Petr
Intel i3 nemá oslnivý výkon? Co byste proboha chtěli? Vždyt je to Chromebook, neporovnávejte to s Windows...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze