Nový budík pro Android od Microsoftu vás donutí vstát

19

Ranní vstávání nemá patrně nikdo ve velké oblibě a moment, kdy se rozezvoní budík, bychom nejraději zaspali. A budík posouváme o pět, deset či více minut. Jenže do práce či do školy je vstát nutné. Aby bylo vstávání přeci jen o něco příjemnější a hlavně rychlejší, připravil si budík sám Microsoft. Nabízí jej pro Android a donutí vás vstát.

Mimicker Alarm

Zatímco doposud jsme byli od Microsoftu zvyklí spíše na praktické aplikace kancelářského typu, nyní se v obchodě Google Play objevuje aplikace Mimicker Alarm. Ve své podstatě jde pouze o obyčejný budík, který duplikuje již nativně přítomnou aplikaci v každém telefonu. Vše je však jen zdánlivé. Jak podoba, tak možnosti různého nastavení od času počínaje, přes zvonění či možnost opakování. Vše se mění ve chvíli, kdy budete chtít budík odmítnout. Klasický budík by ztichl a vy byste třeba mohli znovu usnout. Jinak je tomu u Mimicker Alarm.

Po ztišení zvuku budíku s vámi totiž budík začne „komunikovat“ a donutí vás ke skutečnému probuzení. Například vás vyzve k zopakování nějakého jazykolamu. Do dění vás však může zapojit ještě více. Zdárným příkladem je aktivace čelní kamerky s požadavkem, ať se zatváříte překvapeně. Říkáte si, že po ránu to nezvládnete? Budete muset, dokud aplikace neusoudí, že jste dostatečně překvapení, bude to vás vyžadovat neustále dokola. A pokud po ztišení zvuku budíku nevykonáte úkol do 30 vteřin, rozezní se nepříjemný zvuk budíku znovu. Krásně vše demonstruje oficiální video. Ačkoliv se tato aplikace může jevit jako poměrně zbytečná, mnohým jistě pomůže zajistit, že skutečně vstanou hned, jak budík zazvoní. Po úspěšném splnění úkolu můžete vše dokonce sdílet a pochlubit se přátelům, že jste skutečně vstali.

Ačkoliv je aplikace umístěná v obchodě Google Play, na žádném redakčním telefonu ji aktuálně není možné instalovat. To by se však časem mělo změnit.

Stáhnout Mimicker Alarm

Google Play (zdarma)

Zdroje: fonearena.com, play.google.com

Diskuze ke článku
asdfsadlf
Síce pekné, ale budík na WP8.1 resp WM10 zazvoní raz a ak človek spí tak tvrdo že sa naň nezobudí, má smolu, budík už znova zvoniť nebude. Ukáže sa ako zmeškaná udalosť v notifikačnom centre! To je tak na dve veci dobré.
Japa To
Tohle všechno jsou zajímavý a hezký věci, ale je teda opravdu hrozně velká škoda (i ostuda pro Google), že ještě stále NIKDO nebyl schopnej, nebo ochotnej naučit KONEČNĚ budík na andoridu zvonit i při úplně totálně vypnutým mobilu, tak, jak to už hoooodně dávno uměli i ty úplně "nejhloupější", tzv. obyčejný mobily, bez operačního systému! Může mi konečně někdo vysvětlit, proč je to pořád i v šestý verzi androida takovej problém, když umí takovou spoustu daleko komplikovanějších, náročnějších věcí???!!! Možná i úkol pro redakci, aby se tímto tématem taky trochu víc zaobírala. Díky...
jmeno
pouzivam toto, a jeste se nestalo, abych nevstal. ma to taky tyhle ficury a navic to umi nahravat zvuky, co clovek pri spanku vydava, nebo umi mlaskat na chrapajiciho ;-) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=cs
Jodan
Jodan
Moc pěkné, ale když jsem si koupil mobil od MS, tak bych tak něják očekával, že bude aplikacemi zásobovat vlastní systém...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze