Novou dimenzi bezdrátového poslechu chce nastolit aptX Adaptive

3
Novou dimenzi bezdrátového poslechu chce nastolit aptX Adaptive
  • Qualcomm oznámil nový kodek aptX Adaptive, který umožní kvalitnější bezdrátový poslech (nejen) hudby
  • S kodekem bude pracovat až nový procesor od Qualcommu (pravděpodobně Snapdragon 855)

Huawei na IFě oznámil nový procesor Kirin 980, který snad téměř ve všech směrech předčí Snapdragon 845 často pokládaný za etalon mobilních procesorů. S menším oznámením však zvládl přijít i Qualcomm, jenž za výrobou Snapdragonů stojí. Vymyslel totiž způsob, jak zkvalitnit poslech hudby skrze bezdrátová sluchátka. Od nového aptX Adaptive kodeku si slibuje mnohem kvalitnější poslech.

Aptx Adaptive

aptX Adaptive přijde vhod nejen při poslechu hudby, ale i při poslechu jiného audio obsahu. Dokáže se totiž přizpůsobit tomu, couživatel poslouchá. Jinak se tedy chová při poslechu oblíbené hudby na Spotify a odlišně zareaguje například při sledování filmu přes Netflix nebo u hraní videoher.

Aptx Adaptive

Měl by stále být kompatibilní se staršími kodeky jako například aptX a aptX HD. Počítat s touto novinkou můžeme až u nového procesoru. K jeho představení by mělo dojít nejspíše prosinci a měl by vyjít pod označením Snapdragon 855. První zařízení s tímto procesorem můžeme očekávat na začátku příštího roku.

Diskuze ke článku
readytogo
Zakladna otazka nebola zodpovedana: Aky je pomer medzi FLAC verziou a prenesenou verziou nahravky.
Janek
Bohužel, zde je zřejmá snaha kvalitu nahradit průměrem, tak jako v minulosti MP3 MAX 128bit a davům to stačí. Ovšem MP3 systém se nepohyboval v astronomických cenách za sluchátka. Trend konzumace hudby z úložišť je jen potvrzením, že o kvalitu vůbec nejde, prostě to bude pro masy a hlavně za co nejvíce peněz.
Guli
K cemu to, kdyz je tu LDAC od Sony :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze