Řada Mi MIX hlásí návrat! Xiaomi představí novou generaci již v pondělí

aktualizováno
Řada Mi MIX hlásí návrat! Xiaomi představí novou generaci již v pondělí
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Xiaomi zvolí ohýbání displeje uvnitř po vzoru Samsungu
  • Zařízení by mělo mít tři zadní fotoaparáty
  • Novinka by měla zamířit do řady Mi MIX

Aktualizováno 25. 3. 2021

Návrat řady Mi MIX od Xiaomi je na spadnutí. Potvrdil to výrobce na weibo.com, kde oznámil návrat po dvou letech a současně zveřejnil i termín. O řadě Mi MIX se bude hovořit již 29. března, tedy v pondělí. Ve stejný den Xiaomi představí další dvě novinky z řady Mi MIX.

Původní informace ze 17. 3. 2021

V segmentu telefonů s ohebným displejem je nejaktivnější Samsung, Motorola a Huawei. V letošním roce se k nim však zřejmě přidají i další. Ve hře je především Oppo a dle nejnovějších úniků skrze sparrownews.com také Xiaomi. Byly odhaleny fotografie, na kterých je vidět konstrukce skládacího telefonu Xiaomi. Na těle můžeme vidět, že telefon bude spadat do prémiové řady Mi MIX, půjde tak nepřímého následníka Mi MIX 3.

Z konstrukce je jasné, že se Xiaomi inspirovalo Samsungem a zvolí podobný vzhled, jako vidíme u Galaxy Z Foldu2 nebo také u nového Huawei Mate X2. Displej bude ohybatelný uvnitř a lze předpokládat, že klasický panel bude ještě z venkovní strany. Příliš dalších informací nemáme. Vidět můžeme ještě modul se třemi fotoaparáty na zadní straně.

V tuto chvíli není jisté, že takto bude ohebné Xiaomi Mi MIX vypadat, ale můžeme předpokládat, že s tímto designem má výrobce své plány. Nezbývá než doufat, že se co nejdříve dozvíme podrobnější informace.