Nové tablety Surface by se mohly dočkat magnetického USB-C konektoru

13
Nové tablety Surface by se mohly dočkat magnetického USB-C konektoru
  • Díky magnetům by bylo možné kabel bezpečně vytáhnout pouhým zatáhnutím za šňůru kabelu, aniž by hrozilo poškození
  • Samotný patent ještě neznamená, že Microsoft magnetické uchycení USB-C konektoru využije

Praktické magnetické konektory, které jsou známé především ze starších MacBooků od Applu, si právem získaly přízeň mnoha uživatelů. Nyní jejich nasazení zvažuje i Microsoft, který si s myšlenkou na využití magnetického přichycení pohrává u USB-C konektoru nových Surfaců. Oboustranný (nemagnetický) USB-C konektor jsme již mohli vidět u cenově dostupného Surfacu Go a Surface Studia, avšak v budoucnu by se měl objevit i na dalších zařízeních z řady Surface. Patentovou žádost Microsoft podal již v květnu pod číslem US20180375251.

Microsoft magnetické přichycení patent

Žádost obsahuje nákres USB-C kabelu a konektoru, který je osazen magnety, které zaberou už z (relativně) větší vzdálenosti. Zároveň by tak bylo možné konektor odpojit pouhým zatáhnutím za kabel, aniž by hrozilo poškození konektoru. Samotný patent bohužel ještě neznamená, že magnetické přichycení Microsoft využije. Pokud však ano, bude to vítané zlepšení.

Diskuze ke článku
Petr
Škoda, že nemí na trhu i jiný tablet s windows, ve stylu surface. Poslední model není ani k sehnání a celkově chybí konkurence. Verze go, to je také holý nesmysl. Ty windowsy vychcípou už jen z důvodu, že to nebude mít na čem běžet.
kleinak
Ač se Sluníčkem občas nesouhlasím a vím že je tak trochu sprost´ák, :-) ,ale občas se i člověk pobaví, třeba teď.
Ale má pravdu, díval jsem se kolem na tablety s Win a je jich dost a člověk si určitě vybere,možná bude muset slevit se svých požadavků, říkám možná, ale dá se takové zařízení pořídit. ¨
Takže nehledejte důvody proč NÉ a snažte se prostě svoje zařízení najít.
Co mám říkat já???????
Čekám, vlastně už ani nečekám, ale mám přání, kdy už někdo vyrobí pořádný telefon na focení a budu moct nahradit svou L1020. To co má L1020 nad ostatními je xenonový blesk, spoušť fotoaparátu a displej do 5palců. Tady vážně náhrada není.
Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze