Nové tablety od Toshiby: největší má 13 palců

3

Výrobce Toshiba je na trhu tabletů relativně pasivní, poslední dobou ale začíná přidávat plyn. Na výstavě CES odhalil pěkný tablet Excite X10 a nyní nám na světlo vyplouvají rovnou tři zbrusu noví krasavci, každý s rozdílnými specifikacemi a úhlopříčkou. Kterého si vyberete?

Toshiba se opravdu snaží vyjít vstříc co největšímu počtu zákazníků, což lze vidět nejen na kvalitě provedení, ale i na třech různých verzích, ze kterých si musí vybrat každý. To ostatní vysvětluje i sám výrobce.

„Jedna velikost se nezavděčí všem, takže zkoumáme, kde a kdy využívají zákazníci své tablety a vytváříme vzhled a konstrukci, která nejlépe sedne jednotlivým situacím,“ řekl Carl Pinto, viceprezident produktového vývoje Toshiby. „S neuvěřitelně tenkým a lehkým designem řada Excite i nadále nabízí to, co uživatelé od společnosti očekávají.“

TIP: Přečtěte si také více o tabletu Toshiba Excite X10.

Toshiba Excite 13

Jak už jste nejspíše pochopili, číslice na konci označují úhlopříčku displeje a tím i celkové zaměření tabletu. Excite 13 je tedy vyroben především pro multimediální zážitek a domácí použití. Jeho tloušťka 10,6 mm a váha 997 gramů jasně naznačují, že jej do kapsy nestrčíte. Tento nedostatek ale vyváží lvím výkonem.

Tablet se honosí velkým širokoúhlým AutoBrite displejem s úhlopříčkou 13 palců a rozlišením pouze 1600 x 900 pixelů. Tablet je ideální na sledování HD filmů a brouzdání po internetu. Z hardwarového hlediska jej pohání čtyřjádrový procesor Tegra 3 s grafickým čipem GeForce, 1 GB operační paměti a 32/64 GB interního úložiště, což zaručí bezproblémový chod. Vysoká má ale i svou výhodu. Tělo totiž schovává velkou baterii, která dokáže udržet tablet naživu až 13 hodin.

Aby byl zážitek z multimédií absolutní, nechybí čtyři repráčky s technologií SRS, konektory microUSB, microHDMI a plnohodnotný port pro SD karty. Svůj základ pak Excite 13 má v operačním systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Toshiba Excite 13 se připravuje na červen letošního roku a vyjít by vám měl na necelých 12 tisíc korun bez daně za 32 GB model a 14 230 korun za 64 GB model.

Toshiba Excite 10

Druhý Excite v pořadí bude nejspíše neprodávanějším a nejpoužívanějším, protože trefuje zlatou střední cestu. Přesně podle názvu můžete očekávat AutoBrite displej s úhlopříčkou 10.1 palců a rozlišením 1280 x 800 pixelů. Perličkou je pak podpora technologie multi-touch pro deset prstů.

Hliníkové tělo je tenké jen 8,8 mm a těžké 598 gramů, což jej sice neřadí do kategorie nejlehčích tabletů, jedná se ale o dobrý kompromis. Baterie totiž dokáže vydržet až 10 hodin provozu.

I desítka se pochlubí čtyřjádrovým procesorem Tegra 3, grafickým čipem GeForce a 1 GB operační paměti, což jej dělá jedním z nejvýkonnějších tabletů své třídy. Samozřejmě nechybí konektory microUSB, microHDMI, slot pro paměťové karty SD a interní úložiště o velikosti 16, 32 a 64 GB.

Toshiba Excite 10 bude k mání v květnu letošního roku, a to za cenu 8500 korun bez daně (16 GB), 10 000 korun (32 GB) a 12 300 korun (64 GB).

Toshiba Excite 7.7

Bezesporu oblíbeným bude i nejmenší z tabletů, který se honosí širokoúhlým AMOLED displejem s úhlopříčkou 7,7 palců. Díky velikosti nabídne i velmi štéhlé tělo s tloušťkou pouhých 7,6 mm a váhou 379 gramů, takže si jej bez problémů vezmete s sebou.

Aby byl nejmenší tablet i dostatečně výkonný, rozhodl se jej výrobce obdařit stejným hardwarem, jako dva větší brášky. Nebude tedy chybět čtyřjádrový procesor Tegra 3, grafický čip GeForce a 1 GB operační paměti. Tablet by měl také obsahovat microUSB port a slot pro paměťové karty microSD. Bohužel tu chybí microHDMI.

Toshiba Excite 7.7 dorazí na trh v červnu letošního roku za cenu 9 500 Kč bez daně (16 GB) a 11 000 korun (32 GB).

Všechny modely budou mít operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 5 Mpx fotoaparát na zadní straně a přední kamerku s rozlišením 2 Mpx pro videohovory. Potěší také stereo reproduktory s technologií SRS, Wi-Fi a Bluetooth.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
freeman
Tak to sa nám Toshiba pekne vytiahla. Všetky predstavené modeli sú veľmi simpatické. Osobne si viem predstaviť kúpu jedného z modelov. Môj favorit je Toshiba Excite 7.7. Keď že od tabletu vyžadujem len internet tak mi uhlopriečka 7.7 bohate postačuje. Zatiaľ bol mojim favoritom Galaxy Tab 2 7.0 ale Excite 7.7 sa mi zdá ako lepšia voľba.
Goodhoko
No, konečně něco většího než 10.1. Nicméně já pořád čekám na 15ti palcový hovado s FullHD. Teda ono by asi stačilo i těch 13, ale to rozlišení co tam dali neni nic moc, na druhou stranu to bude mít asi stejný ppi jako 15 palců s FullHD.
fukzta
tak teď ještě dát do masového prodeje a jablečňáci a ťamťungáci se mohou jít oběsit....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze