Nové MIUI 8 přijde již 16. srpna

4

Všichni fanoušci čínského Xiaomi se mají konečně zase na co těšit. Po letošním květnovém odhalení máme totiž konečně oficiální datum globálního vydání nejnovějšího MIUI 8. Globální verze má samozřejmě všechny funkce, jaké jsme mohli vidět u čínské verze, přičemž dnes Xiaomi oznámilo i pár dalších novinek, na které se můžeme již brzy těšit.

Xiaomi dnes na své akci v Indii prozradilo, kdy přesně se dočkáme vydání globální verze jejich nadstavby MIUI 8, která přináší spoustu novinek, na něž uživatelé už dlouho netrpělivě čekají.

TIP! Xiaomi Mi 5s s až 6GB RAM uniká na prvním obrázku (aktualizováno)

MIUI 8

Již delší dobu víme o vizuálních změnách v nadstavbě. Výrobce sází nově na živější pastelové barvičky a styl, který mnohem více připomíná Material Design od Googlu. Nejvíce jdou tyto změny vidět v notifikační liště, která má nyní pěkně jednotný panel, kde úplně nahoře vidíme počasí, které mění své barvy a animace podle aktuální předpovědi a pod ním se již ukrývají rychlé přepínače nastavení. Xiaomi rovněž přidalo měnění barev a animací lišty i v jiných aplikacích napříč celým systémem.

MIUI 8

Vzhled však není vše, prostředí by mělo být mnohem chytřejší a produktivnější. Hodit se může určitě novinka v podobě „scrollovatelných screenshotů“, kdy můžete udělat screenshot celé webové stránky, jež můžete následně scrollovat a ořezávat, jak jen chcete. Nové je také tlačítko v podobě kroužku na straně displeje, podobně jako tomu je u Facebook Messengeru, které je domovem pro různé systémové zkratky. Pomocí něj se můžete vrátit o krok zpět, otevřít multitasking nebo použít zkratky pro otevření vámi navolených aplikací.

MIUI 8

MIUI 8 přichází také se dvěma zajímavými funkcemi určeným především pro zlepšení bezpečnosti. První je funkce Dual Apps, která vám umožňuje mít otevřenou dvakrát stejnou aplikaci na svém zařízení. Můžete tak mít otevřený dvakrát třeba Viber nebo WhatsApp, kde budete přihlášeni na dvou různých účtech najednou, každém pro jednu SIM.

MIUI 8

Dual Spaces vás potom nechá mít na vašem zařízení rovnou dvě verze plochy (vašich domovských obrazovek). Každá může mít vlastní seznam aplikací, úprav a vlastní obrázkovou galerii, přičemž se do nich dostanete přímo ze zamykací obrazovky po zadání příslušného vámi nastaveného kódu.

Nové MIUI 8 bude k dispozici pro Xiaomi Mi 5, Mi Max, Mi Note, Mi 4i, Mi 4, Mi 3, Mi 2, Redmi Note 3, Redmi Note 2, Redmi Note, Redmi 2 a Redmi 1s.

Veřejná beta započne pro všechna tato zařízení 11. července a stabilní verze bude následně vydána 16. srpna.

Zdroje: facebook.com, androidcentral.com, xiaomiadvices.com, gadgets.ndtv.com

Diskuze ke článku
Hexagon
Parada,podpora pre Mi2,ktore uz ma 3 roky. Fakt super podpora,len to LTE...
Pepik
Nevím odkud berete informace, ale MIUI 8 už je dávno pro všechna zařízení od MI2 i v CZ / SK jazyce na foru miuios.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze