Nové HTC Touch: přímý konkurent pro Apple iPhone

HTC právě představilo svůj nový komunikátor s dotykovým displejem. Novinkou je 3D prostředí TouchFLO pro ovládání prstem. Výbava je podobná zmíněnému Apple iPhone: 2 Mpx fotoaparát, EDGE, Bluetooth, Wi-Fi a 1GB externí paměti.

Již včera jsme vás informovali o dnešní tiskové konferenci společnosti HTC. Zákulisní drby naznačovaly představení novinky, která by měla přímo konkurovat Apple iPhone. Nyní již nemusíme spekulovat, HTC Touch přináší novou technologii pro dotykové ovládání prstem i pomocí stylu.


Nové HTC Touch

Snímky HTC Touch unikly již minulý rok, tehdy ještě pod kódovým označením ELF: Novinka s rozměry 99.9 x 58 x 13.9 milimetrů nese opravdu jednoduchý a čistý design. Na přední straně nalezneme kromě čtyřsměrné klávesy s potvrzením pouze tlačítka pro přijetí a odmítnutí hovoru. Další prvky nalezneme po obvodu přístroje. Hmotnost novinky činí 112 gramů včetně Li-ion baterie s kapacitou 1100 mAh. Touch bude disponovat 64MB RAM paměti a 128 MB ROM. S přístrojem bude dodávána microSD karta s kapacitou 1 GB.

Nové 3D prostředí TouchFLO™ pro ovládání prstem

Pozornost se ale upírá k velkému dotykovému displeji. Ten má uhlopříčku 2,8 palce, rozlišení 240 x 320 bodů a zobrazí 65 tisíc barev. HTC Touch jako první přinese technologii TouchFLO™, která slibuje nový způsob ovládání. Nejedná se sice o multidotykové ovládání, jaké nabízí Apple iPhone, nicméně umožňuje pomocí prstu ovládat nové animované 3D prostředí. To je po zapnutí přístoje neaktivní, zapnout jej lze rychle položením prstu na logo HTC pod výrobcem a následným tažením prstu na displej. Skrze toto prostředí jsou pak dostupné kontakty, zprávy, média, některé přizpůsobené aplikace a také webový prohlížeč Internet Explorer. Nová technologie zaznamenává sunutí prstu po displeji, čímž uživatel prochází nabídkami, které se posunují a animují. Animace připomíná již několikrát zmiňované prostředí v Apple iPhone, avšak ve sterilnější podobě. Nová technologie má pomoci při čtení dokumentů i snadnějším procházení webu pro rychlejší posun po stránce. TouchFLO™ také rozezná dotyk prstu a stylu a náležitě přizpůsobí ovládání.

TIP: prohlédněte si názorné demo na stránkách HTC

Operačním systémem je pochopitelně Windows Mobile 6 Professional s podporou Push emailu a HTML elektronických zpráv. O rychlý běh zařízení se bude starat procesor Zklamáním je absence podpory sítí 3.generace, dočkáme se však GRPS a EDGE. Nechybí Wi-Fi a Bluetooth 2.0. Samozřejmostí je prohlížeč Internet Exploret nebo Messenger.ů Z multimediálních funkcí lze zmínit přehrávač Media Player a 2 Mpx fotoaparát s CMOS snímačem.

Již v prodeji. Možná bude i u T-Mobile v ČR

Nové HTC Touch se začíná prodávat dnešním dnem ve Velké Británii. Světovým partnerem se stal Orange. HTC Touch bude také prvním přístrojem výrobce, který bude oficiálně distribuován v Asii. Dostupné bude ve dvou barevných verzích - černé a wasabi zelené. Novinku bude prodávat také T-Mobile pod označením MDA Touch. Setkat bychom se tak s ní mohli tudíž i v České republice.

Technické parametry - HTC Touch

Rozměry99.9 x 58 x 13.9 mm
Hmotnost112 gramů
SítěTri-band GSM 900 / 1800 / 1900 Mhz
Hlavní displej 240 x 320 pixelů, aktivní TFT, 65 tisíc barev, 2,8 palce, dotykový, technologie TouchFLO™
Paměť128 MB ROM
paměťové karty micro SD (1GB v balení)
64 MB RAM
Operační systémWindows Mobile 6 Professional
Organizační funkceE-mailový klient s přílohami, Push email, HTML email, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, HTML prohlížeč Internet Explorer
Multimédia64-hlasá polyfonie, Media Player
Fotoaparát 2 Mpx, CMOS snímač
video
PřipojeníUSB 2.0, Bluetooth 2.0
GPRS (třída 10), EDGE (třída 10)
Baterie a výdržLi-ion 1100 mAh
pohotovost max.: 200 hodin
max. doba hovoru: 300 minut
Cena a dostupnost?
červen 2007
černá a wasabi zelená

zdroj: europe.htc.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze