LG G Watch a Samsung Gear Live rozebrány do posledního šroubku

Minulý týden Google na vývojářské konferenci Google I/O ukázal kromě novinek na své platformě pro nositelnou elektroniku Android Wear i první hodinky, na kterých běží. Dva ze tří modelů – LG G Watch a Samsung Gear Live, se již prodávají a na internetu se tak objevily detailní fotografie, které ukazují rozebrané hodinky.

Oba modely běží na naprosto stejném softwaru. Jediné rozdíly jsou tak ve vzhledu a částečně i ve výbavě. Zatímco LG G Watch mají o něco větší 1,65" LCD displej, Samsung Gear Live má nepatrně menší 1,63" AMOLED displej. Oba modely jsou podle specifikace vybaveny čtyřjádrovým Snapdragonem 400, což se může zdát zbytečné pro takto nenáročná zařízení. Po rozebrání se skutečně potvrdil čtyřjádrový Qualcomm APQ8026 s GPU Adreno 305.

TIP: Hodinky LG G Watch v prodeji: podívejte se na specifikace

LG G Watch

Důvodem použití tohoto zdánlivě příliš silného čipu však nemusí být čistě výkon. Spekuluje se, že byl vybrán, protože ho bylo nejsnazší integrovat. Ještě zajímavější však je, jak naznačují výsledky benchmarku AnTuTu, že byl nejen podtaktován, ale navíc jeho chod byl omezen pouze na jedno jádro.

TIP: Google představil novinky v Android Wear. První hodinky už dnes

Samsung Gear Live

Zdroje: community.arm.com, anandtech.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze