Nové akční tlačítko na iPhonech 15 Pro potvrzeno pár hodin před premiérou

Nové akční tlačítko na iPhonech 15 Pro potvrzeno pár hodin před premiérou
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • O potvrzení se postarala značka příslušenství Spiegen
  • Akční tlačítko nahradí dosavadní posuvník

Dnes večer proběhne tisková konference Applu, na které se představí nové iPhony 15 a zřejmě i další produkty. Ohledně chystaných telefonů se spekuluje o několika změnách, například o větší paměti nebo lepší sestavě fotoaparátů pro vrcholný model. Změna má proběhnout také na první pohled, a to minimálně u modelů s přídomkem Pro. Týkat se má nového tlačítka na boku, které by mělo být tzv. akční a nahradit dosavadní posuvník, jimž se měnil zvukový profil.

Nové akční tlačítko má být uživatelsky definovatelné, tudíž by mělo být možné přiřadit mu různé funkce. Konkrétní možnosti samozřejmě v tuto chvíli známé nejsou. Podstatné je, že přítomnost tohoto tlačítka se pomalu přesunula z rovin spekulací takřka na jistotu. Zcela záměrně totiž tlačítko prozradil známý výrobce příslušenství Spiegen na sociální síti X.


Na fotografii můžeme vidět detail na akční tlačítko, které se nachází v těsné blízkosti kláves pro regulaci hlasitosti. Spiegen samozřejmě neřekl, o co konkrétně jde, ale náznak v podobě hashtagu #AppleEvent je všeříkající. Výrobce příslušenství Applu tak trochu vytáhl trumf z rukávu jen pár hodin před premiérou. Dodejme, že tisková konference začíná v 19:00 hodin SELČ.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze