Nová Motorola Edge S přináší procesor s nevídaně vysokou frekvencí i 90Hz displej

9
Nová Motorola Edge S přináší procesor s nevídaně vysokou frekvencí i 90Hz displej
Fotografie: Motorola
  • 16Mpx ultraširokoúhlý objektiv je vybaven autofocusem, takže poslouží i jako makro
  • 5 000mAh baterii lze nabíjet výkonem 20 W
  • Z další výbavy zaujme 3,5mm jack i 6,7" panel s 90 Hz

Dlouho očekávaná Motorola Edge se před malou chvílí na čínských stránkách výrobce dočkala oficiálního představení. Čím se pokusí zaujmout?

Motorola Edge S

Srdcem telefonu je nový 7nm procesor Qualcomm Snapdragon 870 s hlavním jádrem Cortex-A78 o nadstandardní frekvenci 3,2 GHz. Samozřejmě nechybí podpora 5G sítí či možnost zařízení osadit až 8 GB RAM a 256GB rychlým úložištěm typu UFS 3.1.

Obrazovka telefonu se chlubí uhlopříčkou 6,7 palců a 90Hz obnovovací frekvencí, přestože se jedná „pouze“ o IPS LCD panel. Potěší však jemné rozlišení 2 520 × 1 080 pixelů či podpora HDR10. Zajímavostí je hned dvojice průstřelů v levém horním rohu. V jednom z nich se skrývá 16Mpx selfie kamerka, ve druhém pak 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Čtečku otisků prstů je situovaná na pravém boku v rámečku, kde zastupuje rovněž vypínací tlačítko.

Zadní stranu zdobí čtveřice senzorů, konkrétně zde najdeme 64Mpx fotoaparát s clonou f/1.7 a možností natáčet až 6K videa ve 30 FPS. Ve výbavě dále nechybí 16Mpx ultraširokoúhlý objektiv s autofocusem (který zastoupí i makro snímač), 2Mpx bokeh senzor a nakonec time-of-flight pro rozšířenou realitu a portrétní režim.

Motorola Edge S

V útrobách zařízení najdeme 5 000mAh baterii s podporou 20W drátového nabíjení. Adaptér o stejném výkonu se přitom nachází hned v balení. Zařízení dále disponuje zvýšenou odolností IP52, 3,5mm jackem i relativně přívětivou cenou. V Číně lze novou Motorolu Edge S předobjednat již od dnešního dne za cenu startující (v přepočtu) na zhruba osmi tisících Kč. Za nejlépe vybavený model (8/256GB) zájemci zaplatí přibližně 11 tisíc korun i s daní.

Diskuze ke článku
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Já jen nevím, proč Edge S když svým vzhledem do řady Edge nezapadá...

Spíš bych v tom viděl model G 5G Plus (S)
Hanz S
Hanz S
mno, zajímavá nabídka, pokud by se základ vešel do 8k, bude to mít A11 (dle jiného zdroje ano, na oficiálních stránkách jsem to ale nerozluštil) a bude to fotit tak dobře, že to rozdrtí i Jelimanův třicet let starý kompakt, tak do ní půjdu (pokud mě ještě neodradí ty dva průstřely, to je hnus)
Lukáš Meissner
Lukáš Meissner
Škoda pouze 2 věcí - IPS a hlavně pouze těch 20w kord u tskhle velké baterie, ale to už by jsme zase byly cenou jinde, za tu cenu parádní 👌

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze