Nová fotografie ukazuje standard USB 3.1

5

Nový standard USB 3.1 je znám již delší dobu. Velkou výhodou nové revize konektoru bude jeho možnost zapojení, konektor už nikdy nezapojíte špatnou stranou. Univerzálnost je největší novinkou, ale konektor bude umět i mnoho dalších věcí a revize bude opravdu přelomová.

Vývoj výpočetní techniky jde rychle kupředu, a proto je potřeba rychlejších a rychlejších komunikačních rozhraní. Tím zcela nejrozšířenějším je USB, které však nedosahuje nejvyšších rychlostí. Nejrychlejším externím komunikačním rozhraním vůbec je v dnešní době Thunderbolt od Intelu, ale ten není zrovna rozšířený a to především kvůli drahým řadičům. USB 3.1 má být novou revizí populárního konektoru a právě jeho údajná podoba unikla na internet.

Údajná podoba USB 3.1

Nová revize USB 3.1 nabídne hned několik vylepšení. Především bude zvýšena rychlost, která bude u nových zařízení činit 10 Gb/s. Dále bude možné zapojit konektor jakoukoli stranou, jelikož bude univerzální, podobně jako Apple Lightning u iPhonu nebo iPadu. Krom těchto vylepšení bude možné přes konektor přenášet až 100 W elektřiny, takže bude možné pomocí USB nabíjet počítače, telefony, tablety a další zařízení. Nový design USB 3.1 bude dokončen v červenci a reálné použití by mohlo být začátkem příštího roku

Zdroje: bbc.com

Diskuze ke článku
satai
ne 10 GBps ale 10Gbps
J.Urban
100W při 5V je 20A, to je tak na průřez jednoho vodiče 1,5 mm2 a ne ty titěrnosti na obrázcích

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze