Nokie Asha a S40 dostávají hromadný update softwaru

1

Finský výrobce v těchto dnech zahajuje velkou aktualizaci softwaru pro veškeré své "hloupé telefony". Týkat by se přesněji řečeno měla všech novějších modelů řady Asha a také klasických modelů Series 40 s alfanumerickou klávesnicí.

A na co že se majitelé levnějších Nokií bez otevřeného operačního systému mohou těšit? Na rozdíl od všech dnešních plnohodnotných smartphonů, jejichž softwarové aktualizace téměř vždy obsahují opravy bugů a hlavně zrychlení běhu systému, dostanou tyto Nokie spíše jen sadu nových aplikací a vylepšení těch stávajících. Takzvané „hloupé“ mobily totiž díky své jednoduchosti netrpí klasickými neduhy smartphonů, tedy častými restarty, zamrzáváním, zasekáváním při grafických přechodech a podobně.

Aktualizací sfotwaru v těchto dnech potěšila finská Nokie všechny majitele svých levných modelů bez oteveřeného OS

Nokie Asha a Series 40 dostanou všechny bez rozdílu vylepšenou podporu e-mailů (Mail for Exchange), speciální YouTube launcher (pravděpodobně nová aplikace), nově upravené aplikace pro sociální sítě. Navíc pro majitele modelů Asha 305, 306, 308 a 310 budou otevřeny možnosti stažení populární komunikační aplikace WhatsApp. Aktualizace může teoreticky obsahovat ještě více zatím neobjevených drobnějších vylepšení. Pokud na nějaké sami narazíte, určitě nám dejte vědět do diskuze pod článkem.

TIP! Nokia 207, 208 a 208 Dual SIM: finové představili tři levné novinky

Update softwaru je možný buď bezdrátově skrze OTA (Over-the-air - je potřeba aktivní připojení k internetu) a nebo přes USB kabel a počítač skrze program PC Suite. Níže ještě užitečný videonávod pro ty, kteří nevědí, jak svůj telefon správně aktualizovat. Pokud vám více vyhovuje textově-obrázková podoba návodu, zamiřte na nokia.com/global/support.

Video

Zdroje: nokia.com, gsmarena.com