Nokia Asha 206 v prodeji: kolik stojí novinka s klasickou klávesnicí?

29

Na tuzemském trhu se po dlouhé době objevuje mobilní telefon téměř vymřelé kategorie. Jedná se o klasický tlačítkový model s označením Asha 206 s nedotykovým displejem.

I když ještě před pár lety tento typ vyráběli prakticky všichni výrobci od Nokie, přes Sony (Ericsson) až po Samsung, dnes už tato kategorie téměř neexistuje. Na pokraji vyhynutí ji pořád ještě udržuje třeba právě zmíněná finská Nokie.

Na náš trh se právě v tyto dny dostává další model řady Asha s přídomkem 206. Jedná se o typický feature-phone bez otevřeného operačního systému. Ten zde ale ani není potřeba, jelikož typický majitel tohoto telefonu určitě nebude žádný milovník stahování stovek aplikací. Spíše jej primárně zajímají hlavně dvě základní funkce mobilů, tedy volání a posílání SMS. Pro to je telefon ideální i díky své pohodlné klávesnici. Díky jednoduchosti a nenáročnosti prostředí Series 40 je zajištěna i velmi dobrá výdrž slibující až několik dní na jedno nabití.

Nokia Asha 206 - oficiální fotografie

Preview: Nokia představila dvě levné novinky: Asha 205 a Asha 206

Nokia Asha 206 má zajímavě vyvedenou zadní stranu, inspirovanou designem modelů Lumia. Nechybí dokonce základní fotoaparát s maximálním rozlišením fotografií 1,3 Mpx, který dobře poslouží pro pořizování občasných momentek. Není to však mnoho a například konkurenční Nokia C2-01 nabízí 3megapixelový fotoaparát. Pokud byste chtěli instalovat Java aplikace, nic vám nebrání. Telefon má totiž pro tento druh aplikací (průměrná hra zabírá necelý 1 MB) dostačující paměť 128 MB, kterou navíc lze rozšířit o paměťové karty microSD. Dlouhé chvíle si můžete ukrátit také poslechem hudby nebo FM Rádia.

Nokia Asha 206 se začíná prodávat za velice sympatických 1 550 korun. V prodeji budou dostupné celkem čtyři barevné varianty, a to bílá, modrá, růžová a žlutá.

Technické parametry Nokia Asha 206

Kompletní specifikace
Konstrukce116 × 49,4 × 12,4 mm, 91 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát1,3 Mpx (1 280 × 960), , video: 176 × 144 px, 15 FPS
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 64 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémNokia S40 6th Edition
Akumulátor1 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2013, 1 200 Kč

Zdroje: obchod-nokia.cz

Diskuze ke článku
Xaver
Urcite je to zajimavy relativne pekny telefon, jen ....zase soudruzi z Nokie opet udelali zasadni chybu - telefon nema micro USB, takze zadne spojeni s PC pres kabel a nabijeni jen pres nokia 2,5 mm konektor (ktery pravidelne ulomim)
...jeste by to chtelo i decentnejsi barvy krytu bez lesku a kapku nizsi cenu tak 1300.- Kc.
Jinak tel by mel mit i dostecne velke pismo i v menu, tak ho mohou koupit i neustale se zvetsujici se skupina starsich zakazniku - kterou hlavni vyrobci uspesne ignoruji.
Concionator
Sláva za něco takového! Především starší, ale nejen ti, ocení telefon, který i slouží jako telefon. A dá se očekávat i něco, co bych nazval výdrží baterie, což už jsem považoval za mrtvou kategorii. I mně by jako druhý mobil někam do přírody, kde člověka dotekáče zpravidla zradí, stačil takový mobil bez zbytečné konektivity, bez nepodstatných funkcí a bez omezeného ovládání.
R1S0
po oznameni som si myslel,ze si to kupim,ako docasnu nahradu pri cakani na optimalny WP8 telefon,ale ked som zistil celkove rozmery,ktore su skoro zhodne z velkymi plackami,tak ma to preslo.a taktiez tie hnusne leskle predne casti...preco to nemohlo byt cele matne,ako zadna cast...?
Boby
Paráda, konečně telefon, na který dlouho čekám. Pravděpodobně si jich koupím tak 8 do zásoby, aby mi vydržely aspoň 20 let. Jestli něco fakt nemusím, tak to jsou ty dotykový, neustále umaštěný srágory, do kterých se člověk nemůže v běžných denních podmínkách ani trefit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze