Nokia X2-01: nový chuďas s QWERTY

Finská novinka s označením X2-01 určená především pro mladé, nenáročné uživatele, kteří jsou závislí na psaní SMS zpráv a sdílení informací na sociálních sítích typu Facebook či Twitter. Novinka totiž nabídne QWERTY klávesnici. Zarážející je naopak jen VGA fotoaparát a zamrzí i absence Wi-Fi a 3G.

Nokia X2-01 je zařízení určené především pro pohyb na sociálních sítích. Pro ten novinka disponuje plnohodnotnou pěti řadou QWERTY klávesnicí, která je také vhodná pro chatování pomocí různých kecálků typu ICQ. Facebook, Twitter a další sociální servery budou integrovány do jedné, společné aplikace, ve které můžete vidět aktualizace přátel přímo z úvodní obrazovky a snadno přidávat vlastní aktualizace statusů a nové fotografie. Pomocí jediného kliknutí se pak dostanete přímo na jednotlivé weby. Problémem zřejmě bude, že aplikace, stejně jako na velmi podobné Nokii C3-00, nebude schopná běžet na pozadí a vše kolem sociálních sítí tak bude polovičaté. Bude totiž chybět automatická aktualizace.

Nový, ultralevný messenger od Nokie na oficiálních fotografiích

Jak se sluší na zařízení z hudební xSeries, klade také důraz na hudbu. Kromě kvalitních sluchátek se tedy dočkáme multimediálního přehrávače s poměrně širokou podporou různých formátů. Kromě toho bude k dispozici FM rádio a hudební služby Ovi. Jinak přístroj po stránce výbavy ničím neoslní, spíše naopak. 2,4 palcový displej nabídne standardní QVGA (240×320 px) rozlišení. Mnohem horší situace je však s vestavěným fotoaparátem. Ten nabídne pohled do historie v podobě snímků s rozlišením pouze VGA. Další daní za velmi nízkou cenu, která jen o dvě stokoruny přesahuje hranici 2000 Kč včetně DPH, je absence 3G datových přenosů, a také WiFi. Nokia X2-01 bude na tuzemském trhu dostupná podle vyjádření výrobce již během letošních vánoc.

Oficiální video

Technické parametry Nokia X2-01

Kompletní specifikace
Konstrukce119,4 × 59,8 × 14,3 mm, 87 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (320 × 240 px)
Fotoaparát0,3 Mpx (640 × 480), , video: 176 × 144 px, 15 FPS
Chipset
PaměťRAM: 64 MB, vnitřní paměť: 55 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémNokia S40
Akumulátor1 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2011, 2 200 Kč

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze