Nokia v Barceloně zřejmě představí špičkový fotomobil PureView

5

Finská Nokia na nadcházející mobilní akci roku, barcelonském Mobile World Congressu, pravděpodobně představí nástupce legendárního modelu N8, stále ještě pro mnohé nejlepšího fotomobilu současnosti.

Tip: přečtěte si také článek - Srovnání fotoaparátů: jak fotí Nokia Lumia 800?

Nokia v Barceloně na MWC na své dopolední tiskové konferenci téměř na 100% představí špičkově vybavený fotomobil, prozatím označovaný názvem 808 PureView. Mělo by se po dlouhé době jednat konečně o pravého a důstojného nástupce modly všech mobilních fotografů, legendární Nokie N8. Nokia jeho existenci i blízké představení fakticky potvrdila, když před několika dny na svém oficiálním YouTube kanálu zveřejnila teaser, lákající na pondělí 27. Února. V tento den se prý máme připravit "zachytit opravdu čistý pohled".

Video

Co se uniklých specifikací týče, tak by měla novinka přinést kromě samotného, pravděpodobně 12 megapixelového fotoaparátu i celkem ucházející výbavu. Prozatím není známo nic bližšího, ale vzhledem k tomu, že 808 umí nahrávat Full HD video, je jasné, že by pro takto náročnou operaci nejspíš měla mít integrován nějaký výkonný dvoujádrový procesor. Prozatím není jisté, kterému ze svých operačních systémů dá Nokia přednost, nicméně před Windows Phone dávají odborníci z celého světa včetně nás větší šanci Symbianu. V pondělí tedy nezapomeňte sledovat náš web, kde vám přineseme množství detailních informací o nové Nokii 808 PureView, včetně živých fotografií a videa, které v Barceloně pořídíme.

Zdroje: pocketnow.com, electronista.com

Diskuze ke článku
clupendo
Tam to by nejspise znamenalo i novou version symbienu pokyd to ma by 2 jadrovy telefon...

Between_cz
No vzhledem k tomu jak moc upravovali SW u N8 aby byl foťák výborný, tak tipuju Symbian. U WP7 by určitě neměli tolik možností měnit nastavení...
Budete koukat
41mpx

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze