Nokia slaví úspěch: prodala 1,5 miliardy telefonů řady Series 40

Finský výrobce dnes v tiskové zprávě oznámil velmi důležitý prodejní milník světově nejúspěšnější a revoluční řady Series 40. Přístrojů této řady se nyní prodalo 1,5 miliardy po celém světě, což je bezesporu obrovský úspěch nejen pro Nokii, ale i pro mobilní trh samotný.

Řada Series 40 je ve světě značně oblíbená. Spojuje totiž pohodlnost a design klasického mobilního telefonu se schopnostmi smartphonů. Není tak problém na nich brouzdat internetem, chatovat na sociálních sítích a provádět další úkony, vlastní spíše chytrým telefonům.

Šťastný milníkový přístroj je typu Nokia Asha 303 a prodal v brazilském městě Sao Paulo z obchodu Magazine Luiza. Pořídila si jej jednadvacetiletá Mayara Rodrigues, která prý ráda zůstává spojená s přáteli prostřednictvím sociálních sítí.

První přístroj Series 40 se dostal na trh už v roce 1999. Jednalo se o Nokii 7110 a od té doby řada Series 40 prošla značnou evolucí. Postupně se naučila využívat barevné displeje (vzpomínáte na modely 7210 a 6610) a v nejnovější verzi zvládá i dotykové ovládání.

TIP! Přečtěte si více o přístroji Nokia Asha 303.

„Jsme neuvěřitelně pyšni na dosažení tohoto milníku. Hranice 1,5 miliardy prodaných přístrojů je těžce dosažitelná, o to více, pokud se jedná o jednu jedinou sérii produktů. V době, kdy se snažíme světově rozšířit tuto řadu, je nesmírně uspokojující vědět, jak Series 40 udělala mobilní technologii více přístupnou a nadále mění životy lidí k lepšímu,“ nechala se slyšet viceprezidentka společnosti Nokia, Mary McDowell.

Zdroje: press.nokia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze