Nokia přidala do Lumie 925 vyvolání hodin pohybem ruky

1

Nokia je nejaktivnějším výrobce smartphonů s Windows Phone 8 a neustále se snaží zvyšovat uživatelský komfort u svých Lumií. Dnes uvolnila aktualizace svých aplikací Display+Touch a Nokia Smart Cam. Nové verze přitom neopravují pouze chyby, ale přichází i s některými vylepšeními a novými funkcemi.

Poté, co Nokia přidala do Nokie Lumie 925 odemykání displeje dvojitým poklepáním, přichází Nokia v aplikaci Display+ Touch s dalšími novými funkcemi a opravou chyb. Největší novinkou je přitom zobrazení hodin na zamčeném displeji. Ty se přitom nezobrazují stále, ale vyvoláte je pouhým mávnutím ruky nad displejem. Tuto funkci přinesl Samsungu u svého modelu Galaxy S4 a uživatelé ji přijali pozitivně. Není tak divu, že tento koncept implementují i další výrobci.

Aktualizaci dostala i aplikace Nokia Smart Cam, která si také odbyla svou premiéru v Lumii 925, a která nabízí například sekvenční snímání, skládání různých snímků do sebe, výběr nejlepšího obličeje na skupinových fotografiích a funkci Emotion Blur, která rozmaže pozadí fotografie a ostrý nechá pouze objekt v popředí. Nová verze přináší zrychlení aplikace, podporu pro další zařízení, nový efekt Motion Focus a uložení poslední editace pro každý z pěti efektů.

Tip: Nokia Lumia 925 oficiálně představena: je libo trochu hliníku?

Prozatím špatnou zprávou je, že obě aktualizace se týkají pouze telefonů s updatem Nokia Amber, což je v tuto chvíli pouze Lumia 925. S aktualizací Windows Phone 8 GDR2, která by měla přijít na konci léta, se však rozšíří i na ostatní Lumie s WP8.

Zdroje: mynokiablog.com, wmpoweruser.com, theverge.com, wmpoweruser.com