Nokia N950 bude mít MeeGo a dorazí v tomto roce

Ohledně operačního systému MeeGo, na kterém spolupracuje Nokia s Intelem, panuje nejistota, a to zejména po oznámení spolupráce Nokie a Microsoftu. Nokia ale stále počítá s představením a uvedením na trh jednoho zařízení s tímto systémem v roce 2011. Jak bude vypadat?

Nokia obrátila svoji pozornost ke spolupráci s Microsoftem, na druhé koleji se tak rázem ocitl nejen operační systém Symbian, ale i projekt MeeGo, který se ještě ani nerozjel a už byl pomalu směřovaný k záhubě. Nyní ale začíná svítat naděje, že se dočkáme nového zařízení, které bude pracovat s platformou MeeGo, a to ještě v letošním roce. Původní Nokia N9, vlajková loď se systémem MeeGo pro rok 2011 byla zrušena a nyní se zřejmě představuje jiné zařízení, a to přímý nástupce modelu N900.

Nové zařízení ponese označení N950, ale zatím nejsou známy specifikace nebo fotografie. Na vývojářském dni pořádaném Nokií promluvil viceprezident o novém modelu N950, Nechal se slyšet, že usilovně pracují na této novince, která nabídne "velmi elegantní" hardware a lákavé uživatelské prostředí. Nokia a její následující plány pro nejbližší období zahrnují například prodej až 300 mil. zařízení s operačním systém Symbian a také se naplno bude věnovat spolupráci s Microsoftem. MeeGo však má také určitou budoucnost a my jsme opravdu zvědaví na jakékoliv další zprávy o novém modelu N950.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze