Nokia EOS: první Lumia s 41 Mpx fotoaparátem už v Barceloně?

24

Je to takřka rok, co nás Nokia ohromila 41megapixelovým fotoaparát v modelu 808 PureView. A téměř rok se diskutuje, kdy se podobně skvělý fotoaparát objeví i v nějaké Lumii.

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView způsobila v loňském roce obrovské překvapení. Nikdo neočekával v telefonu 41megapixelový fotoaparát s xenonovým bleskem, technologií PureView nebo bezztrátovým zoomem. Nokia jej však použila v kombinaci s dožívajícím systémem Symbain. Okamžitě se proto objevily spekulace, kdy se dočkáme stejně kvalitního fotoaparátu na nějaké Lumii s Windows Phone.

Čtěte také: Nokia 808 PureView: zaostřeno na 41 Mpx fotoaparát

Mohla by PureView Lumia vypadat takto?

Kombinace PureView a Lumia už tu je. Nokia Lumia 920 však rozhodně nedosahuje kvalit modelu 808 a slovo PureView Nokia použila jen z důvodu stabilizace při záznamu videa. Na velký čip nicméně nedošlo. To by se nicméně již brzy mělo změnit. Spekuluje se o modelu s kódovým označením EOS. Velmi pravděpodobně by měl sdílet fotoaparát s modelem 808 PureView, tedy 41 megapixelů. Nokia by zároveň měla opustit polykarbonátová těla telefonů a špičková Lumia s PureView fotoaparátem vsadí na hliníkovou konstrukci. Samotný design s ostrými rohy, který vídáme u Lumie 800/900/920 by však měl být zachován.

Asi nejčastější otázkou zůstává, kdy se konečně takové Lumie dočkáme? Dle posledních informací velmi brzy. K odtajnění špičkové Lumie by mohlo dojít už příští měsíc na veletrhu MWC 2013 v Barceloně.

Zdroje: theverge.com, phonearena.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
kazan
Neřekl bych že lumia 920 nedosahuje kvalit 808čky.Jak v čem.Nema bezstratovy zoom a 41 mpx.Jinak na zhoršeny podminek dělá 920 znatelně lepší fotky a i za normalních podmínek bych řekl.
milda
A co takhle recenze 920?
Nio_cr
Nemám možnost přímého srovnání 920 s 808, ale v noci mi 808 dělá skvělé fotky
14mirko
nemyslim si zeby hlinikove telo bola zla volba, alebo zeby zhorsovala signal. Teraz mam n8 a ta ma hlinikove telo a so signalom problem nemam a co sa týka pocitu v ruke tak sa to s plastami ani polikarbonatom neda porovnat proste hlinik je hlinik... ak bude tato lumia fakt existovat a bude mat wp8 a fotak z 808 cky a velkost bude tak maximalne do 4,3 palca tak uz vidim svoj buduci telefon. Skoda ze nokia sa vykaslala na skvele veci ktore davala do n8 ako je usb on the go ci pre mna velmi dôlezity fm transmiter. Mat to v tomto telefone s nejakym slusnym procakom aspon zo strednej dvojjadrovej triedy tak nieje co riesit. xD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze