Nokia chystá Lumii 525: naváže na úspěchy levné Lumie 520?

22

S novinkami od Nokie to vypadá opravdu zajímavě. Již delší dobu unikají informace o tabletofonu Lumia 1520 s FullHD displejem, teď se pomalu začíná rýsovat i nástupce veleúspěšného modelu Lumia 520, model 525 s krycím názvem Glee. Nokia Lumia 520 je podle všech informací jeden z nejprodávanějších telefonů s Windows Phone 8 a není se ani čemu divit, za dobré peníze nabídne vše potřebné. Naváže Lumia 525 na úspěch své předchůdkyně?

Čím víc se blíží 22. říjen, tedy den, kdy Nokia oficiálně v Abu Dhabi představí svoje novinky, tím více informací logicky uniká. Dnes se v krátkosti podíváme na nový přírůstek do rodiny chystaných telefonů pro další období. Tentokrát to je Nokia Lumia 525, která se bude snažit překonat prodeje velice úspěšné Lumie 520. S informací přispěchal jako obvykle důvěryhodný zdroj @evleaks. Na jaké vylepšení se můžeme těšit?

TIP: Nejrozšířenější Windows Phone na světě je Nokia Lumia 520

Líbí se vám Nokia Lumia 520? Těšit se můžete na její nástupkyni s krycím názvem Glee.

Informací prozatím není mnoho, podle toho mála ale bude nástupkyně předurčena hlavně pro hudební nadšence. Jestli se bud jednat o speciální příslušenství v podobě kvalitnějších sluchátek a nebo nějakých doprovodných aplikací ale prozatím nevíme.

Displej by měl být opět stejně velký, tedy 4palcový. Jestli se vylepšení dočká alespoň jeho rozlišení je zatím nejisté, takřka určitě ale nikoliv. Nový by měl být také procesor, který má zůstat dvoujádrový, ale s lepším taktem, o grafický výkon se postará akcelerace Adreno 305 (pravděpodobně v čipové sadě Qualcomm MSM8227). Jako vždy se můžeme těšit na různá barevná provedení zadního plastového krytu. Cena by měla startovat na stejné částce, jako původně Lumia 520, tedy okolo 5 000 Kč. Na jakou novinku od Nokie se nejvíce těšíte vy?

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Pepa
Ja bych bral vsemi 10 nastupce Nokie E7, ten ale asi jiz nikdy nebude... :(
Vojtěch Šimon
Vojtěch Šimon
O E7 nechci ani slyšet, zasekla se při každé možné příležitosti, prodal jsem ji poté, co mne definitivně zradila uprostřed Itálie. Dotyková historie Nokie nebyla vždy růžová, Lumie jsou na tom lépe. Ale když je řeč o Éčkové řadě, daleko více lidí by volalo po nástupci E90 (a E7 to vážně nebyla), ale to je ještě větší utopie než Váš příspěvek :)
fero
Jestli vylepší display, 1GB RAM a LED diodu tak to bude pěkné
petrb
Pokud neco malo prida a po par mesicich pujde s cenou dolu, mohl by to byt jeden z dobre se prodavajicich mobilu na Vanoce. Tenhle mobil, by mohl opet pomoci, se wp rozsirit jeste vice.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze