Nokia 600 v tichosti zrušena, prodávat se nebude

Telefon Nokia 600 byl připravovaný model se Symbianem Belle, který Nokia představila koncem srpna. Teď však přichází zklamání. Na své Facebook stránce Nokia oznámila, že Nokia 600 do prodeje nepůjde. Nahradí ho brzy nějaký model s Windows Phone?

Nokia 600 byla představena společně s modely Nokia 700 a 701 v srpnu tohoto roku. Mělo se jednat po delší době opět o hudebně zaměřený model, který měl běžet na poslední verzi operačního systému Symbian, kterým je Belle. Telefon byl zajímavý svým hlasitým reproduktorem, FM vysílačem a NFC čipem. Jeho nízká cena oslovila mnoho uživatelů, kteří se těšili, že si ho ve třetím čtvrtletí tohoto roku koupí.

Nokia 600

Třetí čtvrtletí je už dávno pryč, a začaly se množit dotazy uživatelů, kde že vlastně Nokia 600 je. Z oficiálních stránek Nokia zmizely všechny informace o tomto modelu, takže bylo evidentní, že se něco děje. Jeden z uživatelů položil dotaz i na Facebook stránce společnosti Nokia. Po několika dnech se dočkal stručné odpovědi, že po pečlivém zvážení se společnost Nokia rozhodla tento model neuvádět do prodeje, což fakticky znamená jeho konec. Nokia 600 se však stejně neměla v České republice prodávat a pro české uživatele to tak není příliš zásadní zpráva. Budete se muset spokojit s trochu dražším modelem Nokia 700, kterému ale bohužel chybí zmiňované hudební funkce.

Stručná zpráva na Facebooku, oznamující konec Nokie 600

Těžko spekulovat, jaký k tomu měla Nokia důvod. Dá se ale předpokládat, že se Nokia bude zaměřovat hlavně na Windows Phone a vzhledem k představení například modelu 603 by se dva podobné telefony, které by si vzájemně konkurovaly.

Zdroje: news.softpedia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze