Nokia 5.2 se má vyšvihnout do poctivé střední třídy

10
Nokia 5.2 se má vyšvihnout do poctivé střední třídy
  • Ve výbavě se má objevit 48megapixelový fotoaparát s optikou Carl-Zeiss
  • Potěší procesor Snapdragon 660
  • Dostane se také na sekundární ultraširokoúhlý fotoaparát

HMD Global se chystá mírně přeskupit své portfólio. Zatímco Nokie 5 a 5.1 spadaly spíše do nižší třídy, letos by tomu mělo být jinak. Za nástupce Nokie 5.1 se totiž považuje letošní Nokia 4.2. Prostor pro pětkovou řadu tedy zůstává a dle dostupných informací se má budoucí Nokia 5.2 posunout segmentem směrem vzhůru a nabídnout některé funkce z vyšších modelů. Naznačuje to tweet od @nokia_anew, který uvádí, že kódové označení Nokie 5.2 má být Daredevil.

Pravděpodobná podoba Nokie 5.2

Chystaná novinka má například nabídnout PureDisplay s Full HD+ rozlišením, úhlopříčka prozatím známa není. Potěší nasazení optiky Carl-Zeiss v kombinaci se 48megapixelovým rozlišením. Sekundovat mu má také ultraširokoúhlý objektiv a navrch ještě třetí fotoaparát. Radost rozhodně udělá i funkce OZO Audio. Špatné to nebude ani s výkonem, který má zastat procesor Snapdragon 660. Poslední spekulace zmiňuje baterii s kapacitou 3 500 mAh.

Diskuze ke článku
Pepe
Jestli má tvořit poctivou střední třídu SD660, tak slovy Jolandy je to "... špatný" :-D. 632, 636, 660 - to se cpe do lowendu.. A víme jak nastavují ceny u Nokie. Takže za stejné prachy jinde SD 7xx nebo 8xx
Řezňýk
Slovíčko poctivý bych raději vynechal. Bude to jen pár slepených sklíček, stejně tak poslepovaný je i operační systém. Poslední POCTIVÁ NOKIA byla Pureview 808, od té doby jsou to všechno jen čínské fejky, které by ČOIka měla rozjezdit parním válcem a naházet do spalovny.
Carda
Takový humus ty Nokie takový návrat jsem si tedy nepředstavoval :D
Fanda
Děkuji p.Cardovi i některým jiným za "přínosný" koment, na nějž mě napadlo mnoho vtipných reakcí, ale omezím se na reakci ve smyslu: baví mě, že první se vyjadřují největší odborníci, dále vzhled je určitě to jediné, oč u telefonů běží a nikdo Vás nenutí ji kupovat (je pro přívržence klasického vzhledu, funkčnosti, výdrže konstrukce atd) ....
Pro Nokii jen škoda, že to značení a standardy výbav...do toho se vyprodávají starší modely...trochu chaos...i cenově..ale tak to chodí. Vzdor některým recenzím na původní pětku, s nižšími modely nemám zkušenost, ale od 5 včetně a výš -včetně novějších variací, nelze udělat chybu ("děcka" si když tak místo Nokie 5 z výprodeje za dvojku... , koupí na hry nějakou ještě víc čínskou barevnou mlhu..).
Tady spokojený majitel Nokie(í) ze slevy za cca 6... ,s výbavou iPhone za cca 15... (odtud škoda pro Nokii, ale když chceš zaujmout přesycený trh, tak to něco stojí.. a tyhle konstrukce v kovu a ve skle za to fakt stojí ! A ano, taky v tom bylo umění nákupu..
Jen uvidíme časem, co vydrží vestavěná baterie-což má výhody i nevýhody, netřeba rozvádět evidentní.., ale nakonec..každá baterie jde vyměnit, když to není Voyager 1 ????
Za mě pro Nokii palce nahoru.. a typ: pro děcka prosím nějakou řadu nebo verzi víc bakelitovou, plastovou, barevnou..na hry, co je zaujme..a co Vás časem bude živit, protože současná Nokie je vážně volba dospělých lidí.V tom některé profi recenze nelžou.Ale nerad bych přišel o svébytnost, charakter současných Nokií.
P.S. když to vidím kolem sebe, chtělo by to nějaké softwarové kladivo na trolly???? a placené recenzenty konkurenčních značek a jejich zaměstnanců..,ale to by bylo po svobodě.Řešením je nečíst diskuze a udělat si názor každý za sebe. Prvních 14 dní se to přece dá vrátit..Já k tomu důvod nenašel.
Přeji pohodové dny všem
(uživatel Nokie)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze