Nokia 105 odhalena: extrémní výdrž za pár kaček

6

Nokia dnes nepředstavila jen další modely do rodiny Lumia. Pozornosti neunikl ani extrémně levný model 105, se kterým se finský výrobce zaměřuje na ty nejméně náročné. Stačí vám ke štěstí silný signál a dlouhá životnost? Pak o novince uvažujte.

Nic moc jiného totiž nabídnout ani nedokáže. Designem ničím nevybočuje z řady předešlých klasik a představuje lehký, zaoblený kvádřík s malým 1,4palcovým displejem a numerickou klávesnicí, který je navíc odolný vůči prachu a nějakému tomu cákanci. Ve svém základu nabízí jen to nejnutnější, a sice seznam kontaktů, kalendář, budík, FM rádio, baterku a pár dalších maličkostí, které můžete v moderním telefonu očekávat.

To vše pohání baterie s kapacitou 800 mAh, od které si výrobce slibuje až 842 hodin pohotovostního režimu a přes 12 hodin nepřetržitého hovoru. A teď to nejlepší, Nokia 105 se začne prodávat v prvním čtvrtletí letošního roku a vyjde vás na směšných 15 euro, tedy v přepočtu přibližně 550 Kč s daní. Neuvěřitelná cena za telefon, co říkáte?

Technické parametry Nokia 105

Kompletní specifikace
Konstrukce107 × 44,8 × 14,3 mm, 70 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 1,4" (128 × 128 px)
Fotoaparát
Chipset, GPU: ne
Paměť0 Bvnitřní paměť: 8 MB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: ne, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2013, ?
Diskuze ke článku
Tomastus
Té ceně se mi ani nechce věřit! Ale líbí se mi, že Nokia dává inovace a vylepšení i do těch úplně nejnižších telefonů. (svítilna, odolnost, výdrž) :)
Arsiwaldi
At si rika kdo chce co chce, Nokia byla, je a bude pro me ta nejlepsi znacka !
fuu
sargis
No ked doteraz boli mobily k pausalu za euro, toto bude za cent? :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze