Nokia 1 Plus bude mít Android 9 Go, 1 GB RAM a nepatrně vyšší rozlišení

14
Nokia 1 Plus bude mít Android 9 Go, 1 GB RAM a nepatrně vyšší rozlišení
  • Nokii 1 Plus bude pohánět čtyřjádrový procesor MediaTek s taktem 1,5 GHz
  • Nástupce nejlevnější Nokie přinese displej s poměrem stran 18:9 a rozlišením 480 × 960 pixelů
  • Novinka by neměla překročit cenovou hranici 2,5 tisíce korun

S blížícím se MWC 2019, na které Nokia chystá hned několik překvapení, se k nám dostávají první informace o nástupci základní Nokie 1. Model s označením Nokia 1 Plus bude i nadále telefonem, který bude primárně cílit na opravdu nenáročné uživatele, kteří kladou důraz na co nejnižší cenu.

Nokia 1 Plus

Z uniklých specifikací je patrné, že vylepšení se dočká displej, který tentokrát nabídne poměr stran 18:9 a rozlišení 480 × 960 pixelů. To je na dnešní poměry stále žalostně nízké (213 PPI), mějme však na paměti, že pro budoucí majitele pravděpodobně nebude hrát hrubší rastr větší roli. Nízkým rozlišením 480 × 854 pixelů ostatně disponoval rovněž 4,5palcový displej Nokie 1. V případě novinky velikost zobrazovacího panelu zatím neznáme, podle některých názorů by se však tentokrát výrobce mohl uchýlit pro pětipalcovou uhlopříčku.

Nokia 1 Plus specifikace

Co rozhodně potěší, je nejnovější Android 9 v edici Go. Dále ze specifikací můžeme vyčíst přítomnost čtyřjádrového procesoru MediaTek MT6739WW s taktem 1,5 GHz, který podpoří 570MHz GPU PowerVR GE8100 a 1 GB RAM, ze které bude mít uživatel k dispozici 889 MB. Důležitou roli sehraje i výdrž, kapacita baterie však prozatím zůstává s otazníkem. Cenově by se novinka měla udržet pod hranicí 2,5 tisíce korun.


Diskuze ke článku
JETEL
Už teď si myslím, že bude svižnější než Nokia 3.
Kamil Kotlář
Sakra chlapi, znáte rozlišení i PPI a neumíte si spočítat úhlopříčku displeje? Je to 5 palců, tedy přesněji 5,039... Stačí vygooglit vzoreček pro výpočet PPI a pak odvodit vzoreček pro úhlopříčku. https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Body_na_palec
Stickler Stickleru
Stickler Stickleru
To si nekdo koupit jeste dneska display s rozlisenim 480 × 960 pixelů? :D
Honza
Co to je za hnus tyto parametry ??? Jako chápu důraz na cenu. Ale v tomhle případě si za ty stejné peníze koupím bazarový třeba loňský model s mnohem lepšími parametry. Případně třeba i starší ještě s lepšími ... Tohle snad nemůže být použitelné ...nechci dělat reklamu ale třeba redmi 4x, za 2000 na bazosi, fullhd ,3gb ram, 32 gb rom + SD, snadno rootovatelny a custom Rom se stabilním androidem 8 a teď i 9 ;)))) s trochou hraní i RAW formáty (mám a fotí i hvězdy )

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze