Nissan poprvé na MWC. Ukázal zde nový NissanConnect EV

1

U elektromobilů se prozatím o jejich infotainmentu moc nemluví. Primární je celkový dojezd a další atributy. Nissan však přivezl na MWC do Barcelony model Leaf, který dostane nový, vylepšený NissanConnect EV.

Pokud se zeptáte někoho na to, jaký elektromobil zná, pak vám nejspíše řekne Teslu nebo Nissan Leaf. A právě druhý jmenovaný nedávno přišel v nové generaci, která dostala do útrob 30kWh baterii, jež slibuje dojezd až 250 kilometrů. Nissan Leaf se však ukázal také na veletrh MWC v Barceloně, kde předvedl nové funkce infotainmentu.

Nissan Leaf

Jednalo se o první účast Nissanu na tomto veletrhu. Japonská automobilka ukázala vylepšený systém NissanConnect EV. Ten umožňuje uživatelům ovládat funkce vozu pomocí jediného dotyku tlačítka. Nechybí ani vzdálená kontrola nabití baterie, nastavení časování nabíjení či dálkové ovládání klimatizace.

Gareth Dunsmore, ředitel společnosti Nissan Europe pro elektromobily, uvedl: „Není lepšího místa k prezentaci našich nejnovějších technologií než mezi ostatními průkopníky inovací. Nissan je nejen vůdčí silou revoluce elektromobilů, ale je rovněž odhodlán přinášet na spotřebitelský trh špičkové technologie, konektivitu a elektrickou mobilitu.“

„V plně propojeném a mobilním světě je pro dnešní řidiče konektivita ve vozidle naprostou nutností. Proto je Nissan hrdý na to, že stojí v čele vývoje efektivních a spolehlivých připojených technologií ve vozidle, které jsou dostupné a přístupné všem,“ dodal Gareth Dunsmore.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
B
Hmmm na blbosti maji cas ale ze by konecne nasli schopneho designera aby se na to dalo koukat to je nenapadne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze