Jak bude vypadat automobil budoucnosti? Zapomeňte na klíček

3

Vývoj automobilové průmyslu jde neskutečně rychle dopředu. Zatímco různé typy pohonů a dalších věcí se nemění, největší růst je vidět v technologických inovacích. I proto Seat společně se společností SAP a Samsungem pracují na „propojeném automobilu“ budoucnosti.

Spojení technologických gigantů s některou z mnoha automobilek se zdá být již povinností. Automobilový průmysl se vyvíjí díky využívaní moderních technologií, a tak se jedná o oboustranně výhodné spolupráce. Jeden společný projekt má automobilka Seat společně se společnostmi Samsung a SAP. Jedná se o vývoj „propojeného automobilu budoucnosti“, jak jej samotná automobilka nazývá.

Samsung

Na právě skončeném veletrhu MWC v Barceloně ukázala automobilka SEAT se svými partnery nejnovější koncepty na cestě k automobilu budoucnosti. Takový automobil by podle představ všech společností měl zvládat rezervaci a platbu za parkovací stání z pohodlí interiéru vozu. Zde chce Samsung využít zkušenosti z jejich zavedené platformy Samsung Pay.

„Partnerství společnosti Samsung se společnostmi SEAT a SAP dokládá naše zaměření na vývoj inovativních řešení pro novou úroveň propojenosti automobilu,“ říká Dr. Injong Rhee, výkonný viceprezident a vedoucí výzkumu a vývoje v oddělení softwaru a služeb divize bezdrátové komunikace ve společnosti Samsung. „Samsung hodlá překlenout propast mezi spotřební elektronikou a automobilovým průmyslem obohacením zážitků z jízdy o nejmodernější mobilní technologie.“

Samsung Gear

Další věcí, o kterou by se mělo auto postarat, je sdílení digitálního klíčku. Vše by mělo fungovat na základně čtečky otisku prstu. Tuto funkci by chtěla automobilka Seat nabízet již v blízké budoucnosti. V praxi by tato funkce našla využití, pokud byste chtěli vozidlo někomu vypůjčit. Dnes by se dotyčný neobešel bez fyzického klíčku. V budoucnu mu pouze na časový interval „nasdílíte“ možnost automobil odemknout pomocí čtečky otisku prstů na jeho chytrém telefonu.

Seat infotainment

Rozhodně se máme v blízké budoucnosti na co těšit. A je dost pravděpodobné, že taková neodmyslitelná věc jako je fyzický klíček od automobilu může být za pár let minulostí.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
mm
Podle mě se tak můžeme maximálně těšit na situace, kdy svoje auto budu sdílet s kdejakým hackerem :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze