Nexus Launcher končí. Je z něj Pixel Launcher

3

Už dlouho se objevují zprávy, že Google opouští zavedenou značku svých referenčních smartphonů a tabletů Nexus a plánuje ji nahradit značkou Pixel, kterou jsme mohli již vidět na jeho konvertibilním tabletu nebo Chromebooku. Dalším potvrzením je pak přejmenování jeho Nexus Launcheru, který se nyní jmenuje Pixel Launcher.

Pixel Launcher vypadá vizuálně jako předchozí Nexus Launcher. Změnila se pouze ikona a číslo verze. Pixel Launcher má verzi softwaru 7.1.xxxx, což naznačuje, že by nové smartphony od Googlu mohly skutečně přijít rovnou s Androidem 7.1 Nougat. Nárok na první smartphone s Androidem Nougat si sice dělá LG V20, ale v jeho případě se bude jedna o verzi 7.0.

Pixel Launcher
Vlevo Nexus Launcher, vpravo Pixel Launcher

TIP: Podívejte se na Pixel (Nexus) Sailfish ze všech stran (4× aktualizováno)

Nové smartphony Google Pixel s 5palcovým displejem a Google Pixel XL s 5,5palcovým displejem hodlá Google představit už 4. října. Letos je přitom pro něj s největší pravděpodobností vyrobí tchajwanské HTC.

Zdroje: twitter.com, androidpolice.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
mrx
Zrovna když jsem se rozhodl, že můj další mobil bude Nexus od LG :( Ale pokud se změní jen jméno a zachová se filozofie, tak ok. Neví někdo jestli se spekuluje kromě HTC i o výrobě od LG?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze