Android 6.0 dorazí na první Nexusy v příštím týdnu

6

Google včera oficiálně představil svou nejnovější generaci operačního systému Android. Verze 6.0 Marshmallow se samozřejmě objeví v nových Nexusech. Mezi prvními se dále dočkají majitelé starších zařízení Nexus, a to již příští týden.

Android Marshmallow

Včera proběhla tisková konference Google, na které americká společnost představila spoustu novinek. Pokud jste ji prošvihli, můžete si ji připomenout ze záznamu. V tomto článku se však věnujme novince softwarové, kterou bylo konečné představení Androidu 6.0 Marsmallow. Tuto verzi již najdete v nejnovějších Nexusech 6P a 5X. Nová verze se však postupně dostane i na další telefony a první na řadu půjdou telefony a tablety Nexus, tedy žádná změna ze zaběhnutých pořádků.

Nexusy, které obdrží Android 6.0

Na nový Android 6.0 se mohou těšit modely Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 a Nexus Player. Aktualizace formou OTA by se měla objevit již během příštího týdne, avšak konkrétnější Google nebyl. Přesný den či pořadí jednotlivých modelů neznáme. Stejně tak ani informaci o tom, zda je výčet modelů konečný.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Misa
zeptám se, bude zase nabízet nedůležité funkce a zabírat víc paměti, vytezovat hardware, nebo již kupříkladu umožní používat paměťové karty jako hlavní ulozny prostor? Jinak raději updatu nevyužiju.
Jirka
A co Nexus 10!!!!??????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze