Nepříjemný fakt: Android 2.3 pro LG Optimus 2X až ke konci roku

15

Když výrobce LG uváděl na trh Optimus 2X, pasoval se tak do role výrobce, který jako první uvedl na trh zařízení s dvoujádrovým procesorem. Již v době uvedení do prodeje bylo z jeho strany avizováno, že aktualizace na vyšší verzi bude uvolněna na přelomu června a července. Termín je však posunut o téměř půl roku.

LG Optimus 2X

První chytré zařízení s dvoujádrovým procesorem vstoupilo na trh již v březnu letošního roku. Výrobce při rychlém uvedení na trh sklidil jedno důležité ocenění, které tkví v zápise do Guinessovy knihy rekordů. LG Optimus 2X je bezesporu vynikající zařízení. Pyšnit se může výkonným dvoujádrovým procesorem firmy NVidie s čipsetem Tegra 2, pracujícím na frekvenci 1 GHz. Další prvkem je operační paměť RAM 512 MB. Mezi jeho chlouby patří i kvalitní dotykový displej TFT IPS s úhlopříčkou 4 palce a rozlišením WVGA. Multimediální výbava čítá například obstojný fotoaparát s rozlišením 8 MPx a možností pořizování videí ve Full HD rozlišení nebo 7,5 GB interní paměť.

LG Optimus 2X - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

Termín 1

Optimus 2X vstoupil do prodeje s jednou kaňkou na kráse. Je jí starší verze operačního systému Android 2.2 Froyo. Již v době zahájení prodeje bylo ze strany výrobce sděleno i prostřednictvím dánské podpory LG, že aktualizace na vyšší verzi Androidu 2.3 Gingerbread bude uvolněna na přelomu června a července letošního roku. V červnu se začaly objevovat spekulace ohledně pozdržení aktualizace na pozdější termín. Začátkem června bylo prostřednictvím českého zastoupení LG sděleno, že nejdříve v srpnu dojde k zahájení testování Androidu 2.3.

LG Optimus 2X

Aktualizace 2.3 přislíbena na přelom června a července

Termín 2

Začátkem měsíce září bylo opět dotazováno na situaci týkající se Androidu 2.3 a jeho případného uvolnění. Ze strany české podpory společnosti LG bylo sděleno, že aktualizace bude dostupná do konce září. Září skončilo a jsme nyní na začátku nového měsíce, října.

LG Optimus 2X

Termín aktualizace odložen na konec září

Termín 3

A opět, na konci měsíce září jsme dostali stanovisko českého zastoupení LG. Zástupce zákaznického servisu sdělil, že z důvodu konsolidace požadavků operátorů na aktualizace 2.3 bude vydání aktualizace odloženo na měsíc prosinec.

Samotný přístup výrobce je velkým zklamáním a ukázkou toho, jak si váží svých zákazníků. LG již několikrát prohlásilo, že míní zlepšit činnosti a vyvíjet větší aktivitu v oblasti podpory svých zařízení. Je smutnou skutečností, že jiná konkurenční zařízení, která se začala prodávat i o několik měsíců později, již dostala dokonce aktualizace na Android 2.3.4 a zřejmě obdrží i aktualizace na verzi 2.3.5. Jmenovat můžeme například Galaxy S II, u kterého polští zákazníci právě skrze Kies dostávají aktualizaci na Android 2.3.5. I další zařízení s dvoujádrovým procesorem - Motorola Atrix již v červenci obdržel aktualizaci na Android 2.3.4 a stejná situace je i v případě HTC Sensation. Co říct více? LG Optimus 2X je první dvoujádrové zařízení a zároveň poslední zařízení s nejzastaralejším softwarem. Pro výrobce to jistě není dobrá vizitka a jen těžko si bude nyní zpět získávat ztracenou důvěru a napravovat reputaci u rozhořčených zákazníků. Co si vy osobně myslíte o přístupu výrobce LG? Myslíte si, že aktualizace opravdu vyjde v prosinci?

Zdroje: engadget.com, androidforum.cz uživatelé narvy, dombrovskp

Diskuze ke článku
Ip Man
Ono to je stejně jedno, protože v té době už tady bude Ice Cream Sandwich a tak LG Optimus 2X bude zase o krok pozadu ! Zřejmě jim šlo jenom o to aby byly první s dvoujádrem na trhu a aby se dostali do Guinessovy knihy rekordů a zákazník je nezajímá !!! Bohužel takhle mi to příjde ! škoda, protože to vůbec není špatný telefon.
Ip Man
Ono to je stejně jedno, protože v té době už tady bude Ice Cream Sandwich a tak LG Optimus 2X bude zase o krok pozadu ! Zřejmě jim šlo jenom o to aby byly první s dvoujádrem na trhu a aby se dostali do Guinessovy knihy rekordů a zákazník je nezajímá !!! Bohužel takhle mi to příjde ! škoda, protože to vůbec není špatný telefon.
LP3W7
Ip Man: Presne tak ... A navic Ice Cream Sandwich prinese plnou podporu vice jader, takze byt LG, tak uz 2.3 hodim k ledu a udelam rovnou Ice Cream Sandwich. Jenze to se tezko stane a kdovi jestli vubec Ice Cream Sandwich na LG Optimus 2X nekdy bude ... Mobil to spatny neni a cena taky neni vysoka ale zabiji ho ten software ...
Harry
Třeba Android 2.3 přeskočí a v prosinci vydají Ice Cream Sandwich verzi. :) Bylo by to pro ně rozhodně plus.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze