Nepodporované formáty videa nově zabírají prostor v Google Fotkách

10
Nepodporované formáty videa nově zabírají prostor v Google Fotkách
  • Google mírně pozměnil své podmínky pro neomezené ukládání fotografií a videí
  • Nepodporovaná videa nyní budou zabírat místo z vašeho přiděleného datového objemu

Používáte-li zařízení s operačním systémem Android, jistě jste přišli do kontaktu s aplikací Google Fotky. Ta dokáže spravovat vaše fotografie, provádět základní úpravy a především slouží jako cloudové úložiště. Pokud se smíříte s drobnou kompresí, kdy Google vaše fotografie zmenší na 16 megapixelů, můžete jich zálohovat, kolik jen chcete. Prostor je jednoduše neomezený. Zálohují se také vaše videa, avšak v jejich případě došlo od 6. prosince 2018 k menší změně. Pokud jste kdykoliv v minulosti či nyní zaznamenali video v nepodporovaném formátu, kdy jej Google Fotky neumí přehrát, či s ním mají jiný problém, budou se taková videa započítávat do vašeho prostoru. Ať už placeného nebo bezplatného.

Google Photos

Google o tom informuje přímo na svých stránkách a nabízí také návod, jak zjistit, zda taková videa ve svém úložišti máte. Stačí navštívit stránky photos.google.com. Po načtení vám bude okamžitě sděleno, zda máte nějaká problémová. Případně stačí vyvolat boční menu, následně položku Nastavení a v ní hledejte řádek pojmenovaný jako Nepodporovaná videa. V seznamu problémových videí můžete vybrat ta, která si chcete stáhnout do aktuálního zařízení, případně která chcete smazat. Nesmíte zapomenout, že tato videa zabírají ve Fotkách Google cenný prostor.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
pet
tim ze zrusili funkcni picasu a nahradili to timto nefunkcnim smejdem mne nastvali jak nikdy a ztratil jsem v ne veskerou duveru. jsem zvedavy kdy zrusi gmail a google kalendar..
Řezňýk
No jo, potřebujou ta videa projíždět nějakou umělou inteligencí na hledání závadného obsahu, tak to přeci všechno nebudou reencodovat, že jo.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Google fotky používám, platím si i předplatné za další prostor na Drive. Naprostá spokojenost. Nevím, co to tady ten mamlas výše píše o "nefunkčním šmejdu".
js
mám 12 mpx a fotky mi stejně orezavaji, nevíte kde muže být chyba?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze