Neomezený jailbreak pro iOS 7 uvolněn

5

Některé uživatele operačního systému iOS dozajista potěší zpráva, že evad3rs uvolnil aktualizovanou verzi svého ''jailbreakovacího'' nástroje evasi0n, který dokáže odemknout zařízení právě tuto verzi operačního systému. Jailbreak funguje s verzemi iOS 7 až 7.0.4 a celý proces vám zabere maximálně pár minut.

Jailbreak je od samého počátku jednou skupinou lidí nenáviděn, druhou skupinou zase obdivován. Jailbreak totiž v zásadně neinstalovali pouze ti uživatelé, kteří měli v úmyslu ''krást'' aplikace a hry, ale například chtěli samotné prostředí trochu oživit různými doplňky. Samotné prostředí iOS je totiž značně uzavřené, s minimálními možnostmi personalize a některými chybějícími funkcemi.

Untetheread jailbreak iOS 7 konečně uvolněn

Ať už patříte mezi příznivce nebo odpůrce, aktualizovaná verze nástroje umožňuje untethered jailbreak zařízení s operačním systémem 7.0 až 7.0.4.

Požadavky pro instalaci

Samotný nástroj evasi0n funguje jak pod operačním systémem Windows, tak i pod Mac OS a celý proces vám zabere pouze několik minut. Vývojáři pro hladký průběh doporučují dostatečně nabitou baterii a odstranění PINu zámku obrazovky. Nezapomeňte také na zálohu dat pomocí iTunes. Jailbreak mohou provést majitelé iPhonu 4, iPhonu 4S, iPhonu 5, iPhonu 5s, iPhonu 5c, iPodu Touch 5. generace, iPadu 2, iPadu 3. generace, iPadu 4. generace, iPadu Air, iPadu Mini 1. generace a 2. generace a ke stažení ho naleznete zde, kde také naleznete další podrobné informace a varování.

Někteří uživatelé nahlásili problémy, které se týkají průběhu samotného odemčení. Zařízení se před koncem samotného procesu ''zasekne'' při načítání a nepomůže nic jiného, než je restore zařízení pomocí iTunes. V každém případě tedy doporučujeme zálohu všech dat.

Zdroje: thenextweb.com, evasi0n.com

Diskuze ke článku
Arnold
Nějak nechápu jailbreak, iPhone mám proto, abych si zachoval maximální bezpečnost. Kdo chce jailbreak tak si přece nemusí kupovat iPhone, ale třeba nějaký android či wp.
Petr
Fajn, hlavně ať nikdo nepíše, že se budou zase krást aplikace, tyto dementní názory hloupých lidí co někde něco zaslechnou a pak to roky omýlají jsou k smíchu. Krást aplikace můžu i bez jb, k tomu ho určitě nepotřeba není. Jen bude asi lepší počkat na novou verzi instalátoru, také jsem četl, že může dojít k cyklickému resetování.
Andreww
Zdravím, chcel som skúsiť na iPad nainštalovať ten jailbreak, keďže som predtým s tým nemal žiadne skúsenosti a chcel som sa pozrieť čo to vlastne je, asi po hodine som sa rozhodol to odstrániť, no dal som resetovať celý iPad a už sa mi asi hodinu tam krúti to kolečko a nevypína sa ani nič, viete mi niekto poradiť čo mám robiť? diki

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze