Nejnovější iOS 14 se již rozšířil na 90 % aktivních zařízení

2
Nejnovější iOS 14 se již rozšířil na 90 % aktivních zařízení
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Metu 90 % iOS 14 překonal za zhruba 6 měsíců
  • Starší verze iOS mají jen zanedbatelný podíl

Server mixpanel.com přinesl vlastní průzkum aktuálního podílu nejnovější verze iOS. Dle očekávání má iOS 14 již zhruba od polovina března více než 90% podíl na aktivních zařízeních Applu, která mají možnost jej nainstalovat. Ačkoliv Apple překonání 90% mety oficiálně nepotvrdil, je to nanejvýš pravděpodobné. V únoru se totiž pochlubil s 86% podílem systému iOS 14.

iOS 14

Podíl starší verze iOS 13 se pohybuje již jen kolem 5 %. Obdobný podíl drží pak v součtu všechny starší verze. Apple nadále ukazuje, že co se týče aktuálnosti, vede se mu velmi dobře. Google je v tomto ohledu zákonitě horší, neboť logicky nemá pod palcem ostatní výrobce mobilních telefonů, kteří mohou, ale také nemusí update připravit. Situace na Androidu se však v posledních letech zlepšuje, neboť nezáleží jen na primární aktualizaci, ale i na dílčích bezpečnostních updatech, které chodí častěji a dlouhodoběji.

Diskuze ke článku
David Hyšpler
David Hyšpler
Rychle aktualizace jsou u Iphonu urcite super. Ale chlubit se, ze ma aktualizaci 90% telefonu je spise vtipna. Pokud Apple aktualizuje asi 20 telefonu, byl by trapas, pokud by aktualizovane nebyly. :-)
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
No jo ale co jim taky jiného zbývá, když každá jejich verze je s hromadou chyb, a tak radši aktualizují. A brzy zas přijde na snížení výkonu a výdrže.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze