Nejmenší telefon na světě? Vypadá jako klon Nokie 3310, ale váží jen 21 gramů!

5
Nejmenší telefon na světě? Vypadá jako klon Nokie 3310, ale váží jen 21 gramů!
  • Konference MWC v Barceloně je každoročně místem, kde se objevují velké bizarnosti
  • Během našeho prohledávání výstaviště jsme narazili na zřejmě nejmenší telefon na světě
  • Model L8STAR BM10 je miniaturním klonem Nokie 3310 a jeho výbava vás překvapí

Pokud se vyžíváte v technologických bizarnostech, tak konference MWC je určena právě pro vás! Mnoho výrobců s sebou přiveze naprosto neuvěřitelné přístroje a snaží se je více či méně úspěšně propagovat právě na této konferenci.

Nejmenší telefon na světě je klon Nokia 3310! (L8STAR BM10) – MWC 2018

Někdy však není potřeba být největší, nejsilnější nebo nejvýraznější. Abyste získali pozornost, můžete být například nejmenší, a to se povedlo značce L8STAR. Jedná se o prakticky bezvýznamného čínského výrobce, který nám však přichystal zajímavé překvapení.

Na jeho stánku jsme totiž objevili možná ten nejmenší telefon na světě! Model L8STAR BM10 s rozměry 6,8 × 2,8 × 1,3 cm a hmotností 21 gramů je dle našeho názoru nejmenší funkční telefon na světě, který podporuje dvě aktivní SIM karty! Vůbec nejmenší je jeho sourozenec L8STAR BM70 s rozměry 6,2 × 2,4 × 1,17 cm a hmotností 17 gramů, ale tento model spadá spíše do kategorie Bluetooth handsfree.

Po designové stránce se jedná o krásnou kopii loňského modelu Nokia 3310 a musíme uznat, že L8STAR BM10 je opravdu roztomilý. Velice nás překvapila také jeho výbava, která čítá například 32 MB RAM + 32MB úložného prostoru nebo 350mAh akumulátor. Telefon podporuje dvě aktivní nanoSIM karty, paměťové karty, má Bluetooth nebo hudební přehrávač. Celkově vzato se jedná i velice zajímavé zařízení, které můžete nosit například na klíčích.

L8STAR BM10

Rozměry68 × 28 × 13 mm, 21 g
Displej?, 0,66" (? × ? px)
Fotoaparát
Procesor
PaměťRAM: 32 MB, úložiště: 32 MB, microSD
Akumulátor350 mAh
Diskuze ke článku
Řezňýk
...prohlídka tělesných dutin...
Petr
Myslím, že už jsem kdysi viděl menší a byl to právě oblíbený model do věznic.
Pavel
Když se tak dívám na ty rozměry, tak to vyloženě připomíná miniaturní obraz japonského umělce...
6,8 × 2,8 × 1,3 mm - nemělo tam být cm?
ANO
Kdyz se divam na hodinky z ciny za dve stovky, ktere maji po vymontovani z hodinek PCB i s baterkou velikosti 20x20x4mm, umi telefonovat a maji dokonce GPS a tri denni vydrz, tak mi ten recenzovany telefon rozhodne nepripadne jako zazrak.
Navic se staci podivat na ruzne cinske eshopy, jak maly telefon se da udelat za par stovek. Muze to mit preklapeci klavesnici nebo dotykovy displej pro par cisel na seznamu, muze byt vodotesny ..... pri rozmerech 2x2cm se to da polknout a pak ....:o) Do vezeni idealni ..... tohle je uz takovy ten zbytecny "luxus", kdyz si v tom vezeni chcou hrat nejake hry na tom telefonu ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze