Nejmenší a nejtenčí herní počítače od Gigabyte představeny

3

Herních počítačů je velké množství, ale těch opravdu kvalitních je málo. Mezi ty se snaží proniknout i Gigabyte se svými novými modely AORUS X7, který disponuje dvěma grafickými kartami a AORUS X3 Plus, který je zase označován jako nejvýkonnější 13,9" notebook na světě.

Gigabyte AORUS X7

Tento herní počítač pohání procesor Intel Core i7 4. generace, který mu dodává potřebný herní výkon. Ovšem krom procesoru máme v počítači i grafiku, v AORUS X7 jsou rovnou dvě a jedná se o čip nVidia GeForce GTX860M zapojený v SLI. Díky tomu bude mít počítač dostatek výkonu na hraní různých her a zvládne i náročnější práci. Displej má klasické rozlišení FullHD a to je zcela dostačující i na 17 palcích.

Gigabyte AORUS X7

Protože chce Gigabyte něčím opravdu zaujmout, tak si i přichystal i něco navíc a tento počítač je údajně nejtenčím ve své třídě, čemuž se dá věřit, protože na výšku má pouhých 22,9 mm. Kvůli tomu bylo přepracováno i chlazení, které má být nyní účinnější, ovšem my si raději počkáme na reálné testy.

Gigabyte AORUS X3 Plus

Vysoký výkon v malém, i tak by se dal nazvat tento počítač. Vzhledem k tomu, že je poháněn 4. generací procesorů Intel Core i7 o 4 jádrech a grafickou kartou nVidia GeForce GTX870M mu výkon scházet nebude, možná i proto jej společnost sama označuje za nejvýkonnější notebook o této úhlopříčce.

Gigabyte AORUS X3 Plus

Displej o netypické úhlopříčce 13,9" byl obdařen rozlišením QHD+ (3 200 × 1 800 pixelů) a má celkem dobré barevné podání, přeci jen 72% NTSC není na notebook zrovna málo, ale dělat jakoukoliv grafickou práci na takto malém displeji bude i tak spíše o nervy.

Zdroje: computextaipei.com, overclockers.co, aorus.com

Diskuze ke článku
Dan
Strašne mi pripomínajú Asus ROG sériu.
herni notebooky
Hnus nejvetsi. To uz radeji nejake nadupane mini pc. Mala krabicka na stul

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze