HP uvedlo nové notebooky řady Pavilion a Envy

1

S novými počítači se roztrhl pytel a nyní se přidává i americká společnost Hewlett Packard. Ta představila nové notebooky z řad Pavilion a Envy, přičemž se mezi nimi najdou i konvertibilní modely. Počítače samozřejmě běží na systému Windows a nabídnou opravdu velké možnosti ve výběru hardwaru.

Nové Paviliony jsou ve standardních velikostech 14", 15,6" a 17,3". Všechny tři můžou pohánět procesory AMD série A nebo Intel Core i3, i5, případně i7. Maximální hodnota operační paměti je 12 GB a také bude k dispozici úložiště, které zastoupí 1TB pevný disk. Jak je u HP zvykem, tak v počítači nalezneme i zvukové vylepšení Beats Audio, které momentálně vlastní Apple, takže se jedná o první počítače s tímto vylepšením pod vlastnictvím Applem.

HP Pavilion – nová řada

Stejně jako předchozí generace má i tato unibody plastové tělo v různých barvách. Cena startuje na 429 dolarech, což je v přepočtu 10 463 Kč s DPH. Kdy budou počítače dostupné zatím není známo.

Počítač ze série Envy budou také dostupné ve 14", 15,6" a 17,3" variantách, ovšem mohou disponovat dotykovým displejem. Na rozdíl od Paviliónů nebudou řadu Envy pohánět procesory AMD, ale pouze Intel v případné kombinaci s grafickou kartou nVidia GeForce. Hodnota operační paměti může dosahovat až 16 GB a úložiště zastupuje 1,5TB hybridní disk.

HP Envy – nová řada

Protože je řada Envy spíše prémiovou, nepřekvapí hliníkové zpracování a možnost přetočit displej o 300 stupňů. Cena startuje na vcelku vysokých 849 dolarech, v přepočtu 20 718 Kč s DPH.

Zdroje: tech.firstpost.com