Asus uvedl herní notebook Republic of Gamers GX500

3

Je mnoho druhů notebooků a patří mezi ně samozřejmě i ty herní. Snad každý výrobce notebooků má svoji herní řadu a Asus má řadu ROG (Republic of Gamers). Je na ní patřičně pyšný, a proto si připravil na letošní konferenci Computex velkolepou prezentaci, kde ukázal i nový model GX500.

Nový Asus ROG GX500 je velmi tenký notebook, který skrývá poměrně vysoký výkon. Dle Asusu se jedná o nejtenčí 15,6" herní notebook vůbec a není důvod tomu nevěřit, přeci jen 19 mm je na herní notebook opravdu málo. A ještě k tomu jeho hmotnost činí jen 2,2 kg, takže za toto lze Asus jen pochválit.

Fotografie z konference Computex 2014

Počítač pohání nejnovější generace procesorů Intel Core i7 a samozřejmě se jedná o čtyřjádrovou variantu procesoru, která poskytuje dostatek výkonu ke hraní i náročnějších her. Jako grafický akcelerátor poslouží nVidia GeForce GTX860M, která dostačuje i na základní hraní v rozlišení 4K (3 840 × 2 160), ostatně takovým rozlišením notebook také disponuje. Displej je opět velmi kvalitní a dobré barevné spektrum zajistí i 100% podpora standardu NTSC, což nenabídne žádný jiný notebook v této třídě. Jelikož je třeba od takového výkonného hardwaru odvádět teplo, připravil si Asus i inteligentní chlazení, které zajistí dva ventilátory. Dle výrobce má být chlazení mnohem efektivnější, než běžné zajištěné běžnými ventilátory.

Fotografie z konference Computex 2014

Hodnota operační paměti může dosahovat až 16 GB, což je pro hraní více než dostačující a postačí i na náročnou grafickou práci. Jako úložný prostor poslouží 128GB SSD SATA3, případně 2× 128GB SSD v RAID0 SATA3 nebo až 512GB SSD připojené přes rozhraní PCIe x4. Baterie má opravdu pěknou kapacitu 96Wh, takže si zahrajete i na cestách a pokud nebudete nároční a budete dělat jen kancelářskou práci, tak počítač vydrží opravdu dlouho. Operačním systémem je samozřejmě Windows 8.1, použít na takový počítač Windows 7 by nebylo příliš rozumné, protože by byl problém s rozlišením. Počítač také dostal do vínku podsvícenou klávesnici, bohužel té chybí numerický blok. Informace o ceně a dostupnosti nejsou zatím známy.

Technické specifikace
Procesor Intel Core i7
Grafický čip nVidia GeForce GTX860M
Operační paměť až 16 GB
Displej 15,6" 4K IPS 100% NTSC
Úložný prostor 128GB SSD SATA / 128GB + 128GB SATA3 RAID0 / 256GB nebo 512GB SSD PCIe x4
Baterie 96Wh – 6 článků
Operační systém Windows 8.1
Mechanika není

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Daff.cz
Ni rekl bych, ze cena bude tak 40000 a vys... Ale libi se mi.
Neonym
Takhle velký PC bez numerické klávesnice? Tak to ani náhodou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze