Samsung Galaxy A22 5G zřejmě překvapí kvalitním displejem

aktualizováno
7
Samsung Galaxy A22 5G zřejmě překvapí kvalitním displejem
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon bude mít čtečku otisků prstů na boku
  • Hlavní fotoaparát by měl mít 48 megapixelů
  • Představení proběhne zřejmě v červnu

Aktualizováno 3. 6. 2021

Samsung Galaxy A22 5G bude velmi pravděpodobně velmi zajímavým telefonem, naznačují to nové informace od sammobile.com. Zřejmě totiž nabídne 6,6palcový IPS displej, avšak s Full HD+ rozlišením a 90 Hz. V tomto ohledu by tak novinka hravě strčila do kapsy zdánlivě výše postavený Samsung Galaxy A32 5G. Výkon má zajistit procesor Dimensity 700 a v případě ceny se hovoří o zhruba 6,5 tisících Kč, což by z novinky dělalo nejlevnější 5G telefon jihokorejského výrobce.

Samsung Galaxy A22 5G

Původní informace ze 23. 4. 2021

V letošním roce bude mít už většina nových Samsungů podporu rychlých sítí 5G. Naznačuje to únik informací o chystaném modelu Galaxy A22 5G skrze voice.com. Máme možnost vidět předpokládaný vzhled telefonu, který bude mít více než 6palcový displej s výřezem a typickým modulem s fotoaparáty na zadní straně. Dle dostupných informací by měl být displej pouze typu IPS.

Samsung Galaxy A22 5G

Na těle najdeme 3,5mm jack či USB-C. Čtečka otisků prstů bude na pravém boku. Na renderech vidíme tři fotoaparáty. Očekává se, že hlavní 48megapixelový snímač bude doplněn 8megapixelovým ultraširokoúhlým objektivem a následně zřejmě makro fotoaparátem.

Bude zajímavé sledovat, jakou Samsung nastaví cenu. Doposud je nejlevnějším modelem s podporou nejnovějších sítí Galaxy A32 5G, který na českém trhu stojí takřka 8 tisíc korun. Je zcela jisté, že očekávaná novinka bude levnější. Cena by se mohla dostat možná pod 6,5 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Kamarádka, nenáročný uživatel, se mě dotazuje na nejlepší telefon od Samsungu v poměru cena/výkon do 5k. Kritérii jsou pouze odladěnost a výdrž, díky za tipy :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze