Nejlepší mobilní síť v ČR podle P3 nabízí T-Mobile

3
Nejlepší mobilní síť v ČR podle P3 nabízí T-Mobile
  • P3 udělilo pečeť kvality Best in Test za skvělý výsledek 932 bodů z 1 000 společnosti T-Mobile
  • TMCZ byl nejlepší ve všech měřených kategoriích – hlas, data a crowdsourced data

Podle posledního měření sítí společností P3 z října 2018 dosáhl nejlepších celkových výsledků T-Mobile Czech Republic a.s. (TMCZ). Operátor získal nejvyšší počet bodů (932 z 1 000) a získal pečeť kvality Best-in-Test. Test hodnotil kvalitu sítí všech tří hlavních operátorů, přičemž TMCZ zvítězil v kategorii hlas a data ve všech geografických kategoriích (velkoměsta, města, silnice).

Snažíme se neustále zlepšovat naši síť a implementovat nejnovější technologie, abychom nabízeli nejlepší kvalitu služeb. Dosažené ocenění svědčí o tom, že síť TMCZ patří k nejkvalitnějším v Evropě, a že naše úsilí o dosažení té nejvyšší zákaznické zkušenosti se opravdu vyplácí,“ komentuje Branimir Maric, technický ředitel TMCZ a Slovak Telekomu, a dodává: „Výsledné skóre je velkým úspěchem, který odráží skutečnou zákaznickou zkušenost při použití sítě T-Mobile. Jde o úspěch o to větší, že jde mimo jiné o první případ, kdy byla použita crowdsourced data. Nicméně, nejdůležitějším měřítkem úspěchu TMCZ je reálná zákaznická zkušenost.

V hlasových službách T-Mobile získal 323 bodů z 340, a výrazně tak předstihl své soupeře, kteří získali 296, respektive 285 bodů, a to ve všech měřených kategoriích (silnice, města a velká města). Výsledky TMCZ jsou charakterizovány největší spolehlivostí hovoru, nejkratší dobou na spojení hovoru a nejvyšší kvalitou hovoru.

O něco vyrovnanější už byly výsledky datových služeb – T-Mobile dosáhl 484 bodů z 510 (konkurenti získali 481 a 476 bodů). Operátor přitom zvítězil ve všech měřených kategoriích – browsing, download a upload souboru, YouTube – ve velkých městech a na silnicích. Podle zjištění P3 se datové služby všech tří hlavních českých operátorů vyznačují vynikající spolehlivostí datových služeb. TMCZ vede v parametru průměrné propustnosti při stahování souboru na silnicích a vykazuje nejvyšší propustnost uploadu.

Metodika testu

Poslední test proběhl v ČR ve dnech 11. – 26. října 2018 a zahrnoval měření ve 12 velkých městech, 23 měst a na spojovacích komunikacích. Detailní test zahrnuje měření a hodnocení řady parametrů jako rychlost uploadu a downloadu, čas potřebný pro natažení internetových stránek, čas potřebný pro natažení a streamování YouTube videí. Měření P3 proběhla v mobilních sítích všech tří českých operátorů. Další informace k dispozici zde.

Diskuze ke článku
XYZ
Osobně mi taky přijde T-Mobile z našeho kartelu nejlepší, byť je to jednooký mezi slepými. O2 má sice taky kvalitní pokrytí, ale jeho nabídky jsou nepřehledná změť podrazů a kliček. No a Vodafone už dávno není přehledný Oskar a má pořád ještě nic moc pokrytí. U T-Mobile se jeho nabídky většinou ještě dají rozluštit, pokrytí je slušné a zavádí novinky jako VoLTE a e-SIM.
pitchooo
twe, podle agentury posrany honza je NEJ VDF, podle agentury posrana babka je NEJ TMobile a este agentura posrana cela rodina bude NEJ O2. Vsici budou nej a vsem to potvrdi ta NEJ agentura. Bezte do hajzlu s takovejma kecama...
Lukáš M.
Nosím teď iPhone s možností eSIM (Primární SIM O2, eSIM T-Mobile). Řeknu vám, že jsem z datoveho pokrytí O2 někdy tak zoufalý (3G, Edge), že jsem po měsíci zadal, ať se data užívají pouze z t-Mobile a zase mám LTE všude. Celou dobu jsem myslel, že O2 má tu lepší síť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze