Nedostali jste se na olympiádu? Speciální edice Galaxy Z Flip může být přesto vaše

Nedostali jste se na olympiádu? Speciální edice Galaxy Z Flip může být přesto vaše
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung rozdělil mezi sportovce zhruba 17 000 véček Galaxy Z Flip6
  • Někteří z nich se však rozhodli unikátní limitované edice olympijské edice zbavit

Jihokorejská společnost Samsung je jedním z hlavních partnerů Letních olympijských her 2024 v Paříži, pro které připravila také speciální edici nejnovější skládačky či „bramborovou“ medaili z recyklovaného skla. Každý sportovec, který se zúčastní letošních olympijských her, tak obdrží velmi unikátní edici ohebného véčka Galaxy Z Flip6, které jsme v naší podrobné recenzi pochválili za špičkový výkon i vylepšenou fotovýbavu či odolnost proti prachu.

Podle všeho Samsung rozdělil zhruba 17 000 jednotek ohebného véčka Galaxy Z Flip6. Vůbec poprvé v historii si navíc sportovci mohou vzít telefon na pódium, třeba proto, aby si s ním pořídili skupinové selfie.


Dar sportovcům v celkové hodnotě přibližně půl miliardy korun nicméně všechny účastníky letošní olympiády zřejmě až tak nenadchl, alespoň ne tak, jak by zástupci jihokorejské společnosti očekávali. Na aukční síti eBay a dalších podobných platformách lze totiž najít tuto speciální edici v prodeji, někdy přitom dokonce i za cenu obyčejné, běžně dostupné, varianty. Podle některých sportovců, jak informuje nizozemský server ad.nl, Galaxy Z Flip6 prodávají zkrátka proto, že nemají využití pro další telefon a ohebné véčko si nechtějí nechat ani jako vzpomínku na OH. Pro jiné pak může představovat prodej Z Flipu6 možnost, jak alespoň částečně pokrýt náklady vynaložené na účast, trénink apod., což se týká zejména sportovců z chudších zemí.

Důvody k prodeji se tak liší, většina veřejnosti každopádně považuje prodej upomínkových Z Flipů6 ještě v průběhu konání OH za neuctivý krok vůči důležitému sponzorovi, kterým Samsung bezpochyby je. Na druhou stranu se sportovci přijetím zmíněného daru nevážou k tomu, že se jej nikdy nezbaví, resp. jej dle vlastního uvážení nějakým způsobem nezpeněží.

Samsung Galaxy Z Flip6

Rozměry85,1 × 71,9 × 14,9 mm, 187 g
DisplejAMOLED, 6,7" (2 640 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB / 512 GBne
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze